Controversa: Cum e mai bine sa mananci oul, doar albusul sau si galbenusul?

Toti cei care par interesati de alimentatia sanatoasa consuma numai albusul oului. Tocmai de aceea exista restaurante care ofera omlete din care lipseste galbenusul.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereOare de ce atat de multi oameni evita galbenusul? Oare cei care mananca oul complet gresesc? Este sanatos pentru ei sa manace galbenusul zi de zi? Acest obicei ar putea fi periculos?

Iata opinia unui specialist in domeniu, Kelly Plowe, pentru livestrong.com:

„Daca ar fi sa fac o lista a unor super-alimente, oul s-ar gasi pe ea de fiecare data. Si asta este oarecum ironic, de vreme ce oul a fost pentru multa vreme catalogat gresit (la un moment dat s-a crezut despre el ca are un rol important in dezvoltarea bolilor de inima), insa cercetatorii au rezolvat aceasta problema. Oul, in special albusul sau, este inclus in multe diete datorita faptului ca este o proteina slaba, satioasa. Insa multi vor fi surprinsi sa afle ca si galbenusul contine 3 g de proteina, aproape jumatate din cantitatea pe care o contine oul. De asemenea, in galbenus se gaseste tot colesterolul (aproximativ 185 mg). Societatea americana de protectie a inimii recomanda un consum de colesterol de sub 300 mg pe zi, ceea ce inseamna ca un ou zilnic poate fi inclus in orice dieta sanatoasa. Eu recomand includerea galbenusului pentru ca acesta contine majoritatea nutrientilor din ou. In afara proteinelor, galbenusul contine vitamina D, riboflavina, seleniu si multe alte vitamine si minerale”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate