Copiii vor fi ghizi la Muzeul Naţional de Istorie a României maine

Copiii vor fi ghizi, pe 1 iunie, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, şi îi vor aşteapta pe vizitatori pentru a-i conduce în lumea fascinantă a istoriei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Autor: I.M.D.

Muzeul Naţional de Istorie a României este partener al evenimentului cultural "Ghiduşii Muzeelor", organizat de Garmy Kids Grădiniţă şi Afterschool, alături de alte trei mari muzee din Bucureşti, respectiv Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Naţional al Pompierilor- Foişorul de Foc.

Copiii care vor fi ghizi pentru o zi au participat în prealabil la o serie de cursuri interactive, descoperind secretele meseriei unui ghid de muzeu şi au învăţat cum să devină la rândul lor îndrumători, în "Weekendul Ghiduşilor", care are loc sâmbătă şi duminică.

Ziua dedicată Muzeului Naţional de Istorie a României este chiar 1 iunie- Ziua Internaţională a Copilului.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

"Folosindu-şi cunoştinţele deprinse, copiii îşi vor pune ecusoanele de ghiduşi şi îi vor aşteapta cuminţi şi cu emoţie, pe vizitatori, pentru a-i conduce în lumea fascinantă a istoriei. Părinţii, bunicii, profesorii, prietenii şi toţi cei care doresc sunt aşteptaţi în intervalul orar 11.00- 15.00, de micii ghiduşi care le vor prezenta, cu bucuria şi inocenţa copilăriei, expoziţiile muzeului", spune MNIR.

Ziua Copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.

După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua Copilului.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita "Ziua Copilului".

Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare urmărit de blestem

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies