Copil de 1 an și 5 luni, suspect de Coronavirus. A fost transportat cu izoleta

Cazurile de Coronavirus cunosc o amploare neîntâlnită în România cel puțin în ultimele decenii.

Copil de 1 an și 5 luni, suspect de Coronavirus. A fost transportat cu izoleta
Copil de 1 an și 5 luni, suspect de Coronavirus. A fost transportat cu izoleta
Autor: D.A.

In articol:

Copil de 1 an și 5 luni, suspect de Coronavirus. A fost transportat cu izoleta
Copil de 1 an și 5 luni, suspect de Coronavirus. A fost transportat cu izoleta

După ce 29 de români au intrat pe lista oficială a cazurilor de Coronavirus, în cursul zilei de luni izoleta a luat primul posibil pacient bebeluș.

Un copil de numai 1 an si 5 luni din orașul Comănești jud Bacău, a fost ieri preluat de pompieri, cu izoleta, si transportat la spitaul judetean Bacau, fiind suspectat de Covid -19. În momentul de față, autoritățile din România sunt în alertă după ce s-au înregistrat sute de cazuri care vizează o posibilă infecție cu Coronavirus. 

De ce s-a răspândit Coronavirusul așa rapid

Persoanele care contactează noul coronavirus pot transmite agentul patogen încă din primele momente ale infectării lor, chiar dacă nu prezintă simptome. Cel puțin la această concluzie au ajuns mai mulți cercetători din Berlin și Munchen, în urma unui studiu prin care și-au propus să explice răspândirea atât de agresivă a maladiei la nivelul întregii lumi. Până în prezent, au fost înregistrate 116. 458 de cazuri cu COVID-19 și 4.091

de decese, iar bilanțul tinde să capete cote dramatice pe zi ce trece.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Oamenii de știință au încercat să explice motivul pentru care coronavirus este agresiv

Totodată, cercetătorii anunță că pacienții care au contactat o formă mai ușoară a coronavirusului, pot fi testați pozitiv chiar și după câteva săptămâni de la momentul îmbolnăvirii. În ciuda acestei situații, s-a constatat că există posibilitatea ca persoanele respective să nu fie infecțioase nici după 10 zile de la primele simptome, ceea ce înseamnă că riscul de a-i infecta pe cei cu care intră în contact în această perioadă este extrem de scăzut.

„Acest studiu are o importanță uriașă, pentru că ne ajută să înțelegem mult mai bine atât originea bolii clinice COVID-19, cât și impactul pe care îl are aceasta asupra sănătății publice, în contextul răspândirii sale tot mai rapide la nivelul întregii lumi ”, a declarat Michael Osterholm, liderul echipei de cercetători care a realizat acest studiu.

Concret, oamenii de știință au monitorizat atent nouă persoane infectate cu virusul descoperit la sfârșitul anului trecut în China, menționează Fanatik.ro. Pe lângă testele care vizează identificarea unor fragmente din ARN-ul virusului, au încercat, de asemenea, să dezvolte în laborator alte virusuri, bazându-se pe probe de salivă, sânge, urină și scaune prelevate de la pacienți.

Acest lucru este esențial în încercarea de a determina modul în care oamenii se infectează unii pe ceilalți cu COVID-19, dar și a perioadei de timp în care persoanele contaminate prezintă un grad înalt de risc pentru cei din jur.

„În urma acestor descoperiri, am ajuns la concluzia că izolarea la domiciliu ar putea fi o soluție eficientă pentru pacienții care depășesc ziua 10 a simptomelor cu mai puțin de 100.000 de exemplare virale de ARN per mililitru de salivă ”, au explicat autorii studiului, sugerând că riscul ca persoanele contaminate să devină infecțioase în această perioadă este foarte scăzut.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scrisoarea unui bolnav de coronavirus! Este pacientul 7 din România

Ce să faci cu copilul acasă cât sunt închise școlile. Sfaturi de la Ela Crăciun!

Tatăl băiețelului otrăvit la școală, reacție surpriză: ”M-aș bucura ca aceia care au greșit să devină prietenii fiului meu”

5 zodii vor începe săptămâna în forță. Sfaturi astrale pentru toate zodiile

Se dau bani mai mulţi la pensie! Primeşti şi 200 euro de la stat. Decizie oficială

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Prințul Charles, îngropat de un șeic. Cutremur la Casa Regală

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies