Coronavirus China. Cum te protejezi de virusul care ucide

Coronavirus China. Cum te protejezi de coronavirus China și care sunt simptomele pe care le are o persoană infectată.

Coronavirus China
Coronavirus China
Autor: R.L.

In articol:

Coronavirus China
Coronavirus China

Lista de simptome ale bolii provocate de infectarea cu coronavirusul din China.

Coronavirusul din China, cunoscut sub numele 2019-nCoV, a ucis până acum 17 persoane și a îmbolnăvit aproape 2.000 de oameni. Virusul se răspândește foarte ușor, este extrem de contagios și ar fi provenit de la două specii de șerpi care trăiesc în provincia Hubei, zona Wuhan din China, aglomerarea urbană de unde a pornit focarul de infecție.

Coronavirus China. Virusul mortal luat de la șerpi?

Potrivit unui studiu publicat zilele acestea de patru oameni de știință chinezi în revista Journal of Medical Virology, două specii de șerpi, Bugarus multicinctus și Naja atra, ar fi sursa virusului extrem de agresiv. Acești șerpi s-ar fi regăsit și pe lista animalelor și păsărilor care se comercializează de obicei în piața Hua Nan din Wuhan (China), de unde ar fi pornit epidemia.

Primele persoane care au fost infectate cu acest virus și ar fi manifestat primele semne de îmbolnăvire ar fi fost prezente la un moment dat în acest centru comercial, fie lucrau aici, fie au fost clienți sau în trecere. În piața Hua Nan din Wuhan (focarul virusului) se comercializează pește, fructe de mare, reptile, anumite specii de păsări și animale sălbatice. Între timp, a fost închisă și dezinfectată.

Citeste si: Virusul gripal din China a alertat și autoritățile din România! Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Citeste si: Virusul misterios din China a mai omorât o persoană. Organizația Mondială a Sănătății avertizează: este contagios de la om la om

Cercetătorii chinezi care au publicat cercetarea în paginile revistei susțin că rezultatele testelor făcute de ei "sugerează pentru prima dată că șarpele este cel mai probabil rezervor pentru 2019-nCoV".

Totuși, trebuie făcute mai multe studii pe animale pentru ca rezultatele obținute de ei să fie confirmate, au spus chinezii, în Journal of Medical Virology.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Coronavirus China. Cum se transmite și cum te protejezi de virusul 2019-nCoV

Coronavirusul din China se transmite de la animale la oameni și de la om la om. Este contagios și foarte periculos. Provoacă simptome asemănătoare gripei și nu reacționează la tratament cu antibiotic. Simptomele coronavirus China se manifestă precum o pneumonie, cu reacții în special la nivelul căilor respiratorii.

Coronavirus China
Coronavirus China

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au oferit o serie de sfaturi pentru a evita transmiterea și infectarea cu coronavirus.

Virusul 2019-nCoV se transmite prin:
- contact direct cu un animal sau o persoană infectată
- prin secreții respiratorii, vorbire, strănut, tuse
- prin contact indirect, adică atingerea obiectelor și suprafețelor cu care au intrat în contact persoane infectate

Coronavirus China. Cum te protejezi de virus

Coronavirusul a apărut inițial în China, dar până acum au fost semnalate îmbolnăviri și în Japonia, Thailanda, Hong Kong, Coreea de Sud și chiar și SUA. Pe mai multe aeroporturi din toată lumea a fost anunțat că toți pacienții care au febră vor fi monitorizați. Face parte din aceeași familie cu SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) și MERS (Sindrom respirator din Orientul Mijlociu), provoacă de la reacții ușoare, de tipul unei răceli banale, până la forme mai grave, chiar și deces.

“Ce stim până acum e că virusul cauzează pneumonie după care nu răspunde la tratament cu antibiotice, ceea ce nu e surprinzător, însă în termeni de mortalitate, SARS ucide 10% din invidizi”, a declarat Leo Poon, virolog din cadrul Universității din Hong Kong, pentru postul de televiziune CNN. Și Poon crede că virusul s-a transmis la om de la animale.

Un oficial din China, adjunctul Comisiei Naţionale pentru Sănătate, Li Bin, a anunţat că virusul poate suferi mutații şi că poate declanşa epidemii masive la nivel mondial. (Citește și: Coronavirusul din China alertează România. Măsuri speciale pe Aeroportul din Cluj

Cum te protejezi de coronavirus?

- respectă reguli stricte de igienă (spală-te frecvent cu săpun pe mâini, timp de cel puțin 20 de secunde, sau folosește o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, dezinfectează suprafețele și obiectele cu care intri în contact frecvent: toaleta, telefonul, vesela, biroul)
- poartă măști de protecție în spații publice și aglomerate
- evită zonele aglomerate
- evită călătoriile în zonele în care au fost raportate îmbolnăviri
- evită contactul cu persoane bolnave

Coronavirus China. Cum se manifestă boala la persoanele infectate cu coronavirus

Perioada de incubație este între 10 și 14 zile. Persoanele care au fost infectate cu coronavirus prezintă simptome asemănătoare pneumoniei. Bolnavii acuză tuse, febră, dificultăți de respirație, dureri de cap și musculare. Unele persoane infectate cu acest virus pot avea simptome ușoare, asemănătoare unei răceli, în timp ce altele dezvoltă afecțiuni grave precum pneumonie rezistentă la antibiotic, insuficiență respiratorie, insuficiență renală sau chiar deces. Alte simptome sunt durerile în gât, secreții nazale abundente, tuse.

Coronavirus China. Tratament

Persoanele care au fost infectate cu virusul misterios din China nu reacționează la antibiotice. Din nefericire, deocamdată nu există un vaccin sau un tratament specific pentru pacienții infectați cu coronavirus. Studiile și testele pentru dezvoltarea unui vaccin durează de obicei câțiva ani, spun specialiștii. În cazul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus se administrează tratamente pentru simptomele pe care le manifestă: antitermice, analgezice, sirop de tuse. Pacienții sunt monitorizați în permanență pentru ca simptomele și manifestările bolii să poată fi ținute sub control. Este recomandat repausul la pat. Bolnavii trebuie să se hidrateze foarte bine, să consume lichide și mâncăruri ușoare, să nu se expună în spații publice și aglomerate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Simptome gripă. Care este diferența între răceală și gripă

Ce să bei iarna: cum îți menții imunitatea crescută

Fructe bune pentru imunitate de fier. Cum îți protejezi organismul în sezonul rece

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Natura ne arată cât de mici suntem. România, îngenuncheată după o oră de vreme rea. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies