Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă

Coronavirus. Având în vedere situația de față, mai exact că gelurile dezinfectante pentru mâini se epuizează destul de repede în contextul pandemiei de coronavirus, s-a descoperit o metodă care poate ajuta.

Distribuie pe:

Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă
Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă


In articol:

Mai exact, astfel de soluții pentru curățare se pot prepara și acasă, după o reţetă recomandată chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În primul rând, spălatul pe mâini cu apă şi săpun este o regulă de urmat pentru a preveni contractarea coronavirusului sau a altor virusuri care provoacă diverse infecții.

Chiar și așa, dacă nu ai la dispoziţie apa şi săpunul, poţi folosi geluri sau soluţii dezinfectante. În cazul în care acestea s-au epuizat repede din magazine şi din farmacii, le puteți pregăti acasă.

Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă
Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Coronavirus. Cum poți prepara acasă soluție dezinfectantă

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ai nevoie de: 833 ml de alcool de 96% sau de 90%, 42 ml de peroxid de hidrogen 3% (apă oxigenată) şi 15 ml de glicerol 98% sau glicernă, disponibile la farmacie.

Se amestecă toate ingredientele şi completează cu apă fiartă şi răcită sau cu apă distilată până obţii 1 litru de produs. Se umple un recipient cu pulverizator cu această soluţie dezinfectantă şi se folosește atunci când nu aveți acces la apă şi săpun.

Citeste si: O femeie din Italia se află în spital, deși a fost unul dintre primii pacienți infectați cu coronavirus: „Sunt închisă în izolare de atât de multe zile, că nici nu le mai număr”

Citeste si: Anunţul cutremurător al lui Garcea, care e afectat de coronavirus! Actorul Mugur Mihăescu e dărâmat: "Criza va fi una de proporții, cu efecte în cascadă”

Citeste si: Dani Mocanu și-a acoperit gura cu o bancnotă de 500 de euro, în loc să-și pună o mască medicală pentru coronavirus! Fanii l-au făcut praf: „Vrei sa arăți ca ești un mare milionar, mai bine donează și tu la copii bolnavi”

SFAT! Alcoolul din compoziţia produsului îl face inflamabil, din acest motiv este recomandat să nu plasați produsul lângă o sursă de căldură.

Mai mult decât atât, NU trebuie să folosiți peroxid de hidrogen cu concentraţie mai mare de 3%, deoarece vă puteți alege cu arsuri.

Galerie foto 
Citește și:

Nicolae și-a ucis în bătaie iubita! Florentina s-a stins din viață, iar ucigașul a ajuns la un spital de psihiatrie

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Un ploieștean și-a violat fiica de doar 13 ani, iar acum a fost băgat după gratii! Discuții telefonice îngrozitoare: ”Tati, eu sunt fata ta, nu sunt iubita ta”

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

ULTIMA ORĂ! Veste proastă pentru șefa DIICOT, Georgiana Hosu. Soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Carpatica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies