Coronavirus. Incepe testarea in masa a populatiei. Anuntul lui Alexandru Rafila

Incepe testarea in masa a populatiei. Ce spune Alexandru Rafila

Distribuie pe:

Autor: R.L.

coronavirus-testare-in-masa
coronavirus-testare-in-masa


In articol:

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a anunţat, duminică seară, că probele pentru testarea populaţiei vor fi recoltate în luna iunie, iar în lunile iunie- iulie vor fi realizate testele, urmând a fi făcute ”probabil” zeci de mii de teste. Rafila a explicat că se vor folosi cele mai bune teste existente pe piaţă în acel moment pentru a vedea care este procentul de populaţie care a trecut deja prin boală – la nivel regional şi local - şi pentru a putea fi făcute aprecieri cu privire la ce urmează.

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, la TV, că este vorba de un studiu seroepidemiologic care va fi realizat la nivel naţional şi cu acest prilej ar putea fi realizate zeci de mii de teste.

Coronavirus. Cand incepe testarea in masa a populatiei

“În cursul lunii iunie, probabil se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu şi în a doua parte a lunii iunie- luna iulie, vor fi făcute testele. Probabil vor fi zeci de mii de teste la nivel naţional şi, ceea ce este important, ca să fim siguri că e un studiu care are valoare pentru sănătatea publică şi valoarea ştiinţifică, vor fi utilizate testele cele mai bune existente în acel moment, care să poată să ne dea răspunsuri la întrebările pe care le avem, ce procent din populaţie a trecut prin boală, să ştim această situaţie la nivel regional, la nivel local şi să putem să apreciem eventualele evoluţii ale bolii în funcţie de localitate şi să putem să facem şi un studiu comparativ, de exemplu, cu ceea ce se va înregistra la anul, aceste studii nu se fac de obicei o singură dată, se fac periodic încât să vezi trendul imunizării populaţiei”, a explicat Alexandru Rafila, citat de news.ro.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Reportaj cutremurător! Cum arată școala online pentru copiii din satele din România: „Cea mai mare dorință e să am și eu curent electric”

Citeste si: Alte 231 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Totalul în România a ajuns la 15.632

Citeste si: Marcel Vela, noi detalii despre relaxare. Se va aproba săptămâna viitoare

El a menţionat că această testare poate fi realizată după ce descreşte numărul de cazuri.

“Este important să ai teste de bună calitate să nu dea rezultate false pozitive sau fals negative şi să îţi dea indicaţii foarte clare legate de acest fenomen. Sperăm să-l facem în momentul în care va descreşte numărul de cazuri, aceasta este recomandarea, nu se face atunci când ne aflăm în creştere sau în platou, se face după ce scade numărul de cazuri”, a precizat Rafila.

Mninistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Europa FM, că în luna iunie va începe un program de testare a populaţiei la nivel naţional.

Urmatorul articol
Citește și:

Când va fi gata lista cu măsurile de relaxare care se vor lua începând cu 15 mai. Marcel Vela a făcut anunțul

E oficial! Nelu Tătaru a făcut anunțul. Ce se întâmplă de la 1 iunie în România?

Viorel Cataramă are primele simptome ale COVID-19. Ce se întâmplă cu afaceristul în aceste momente? „ Sper să nu pățesc nimic. Următoarele zile sunt decisive”

Ultimă oră! Încă 22 de persoane au murit de coronavirus! Care este bilanțul actual

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies