Coronavirus Piatra Neamț. Un inginer bolnav de COVID-19 a băgat în carantină primarul și alte zeci de persoane, după ce a mințit

Primarul din Piatra Neamț împreună cu alte persoane au intrat în carantină, din cauza unui bărbat infectat cu coronavirus, dar care a mințit în ceea ce privește starea lui.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Primarul din Piatra Neamț împreună cu alte persoane au intrat în carantină, din cauza unui bărbat infectat cu coronavirus, dar care a mințit în ceea ce privește starea lui.
Ciprian Vasile Nechita, un inginer constructor din Piatra Neamţ, a fost testat pozitiv virusul COVID-19, în data de marți, 17 martie. El a fost apoi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parescheva din Iaşi.
Întrebat dacă a luat parte la vreo manifestare în spațiu închis, cu mai multe persoane, bărbatul a negat vehement.
Ulterior, s-a aflat că a ascuns faptul că participase la Campionatul Naţional de Dans Sportiv, acolo unde fiul cântase imnul la deschiderea oficială. Întrecerea a avut loc între 29 februarie şi 1 martie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, şi a adunat peste 1.000 de concurenţi şi 2.000 - 3.000 de spectatori, informează adevarul.ro.

Citeste si: Cum s-au vindecat de coronavirus un om de știință de 98 de ani și soția lui de 85 de ani

Citeste si: Coronavirus. China a anunțat, după mai multe teste clinice, că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir este eficient împotriva COVID-19

fara descriere

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ pacientul a fost în contact cu un registrator, un medic şi mai multe asistente medicale. Abia în timp ce era consultat, inginerul a declarat că fusese la campionatul de dans, dar era mult prea târziu.

„Pacientul nu a spus iniţial că a fost la evenimentul de la Sala Polivalentă, personalul medical din UPU nu avea echipamentul adecvat în momentul consultului, astfel că toate cele cinci cadre medicale sunt în izolare la domicilii. Li s-au prelevat probe şi aşteptăm rezultatele de la Iaşi“, a comunicat Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Primarul, printre primii izolați la domiciliu

Toate persoanele care au intrat în contact cu Ciprian Nechita, printre care ouă cadre de la Ambulanţă, cinci de la spital şi familia au intrat în izolare la domiciliu.
Edilul orașului, Dragoș Chitic, a fost nevoit să își suspende și el activitatea de la primărie și să rămână pentru 14 zile acasă.

Citeste si: Primar din Gorj amenințat de o localnica intoarsa din Spania: "A zis că îmi dă un pui de coronavirus"

 

„Pentru că oamenii nu spun adevărul, uneori, cred că trebuie luate măsuri concrete şi să procedeze la tragerea lor la răspundere. Am dat în funcţiune un cort pentru triaj, acolo vor fi preluaţi pacienţii care ajung la spital, sunt indicatoare care îi îndrumă. Trebuie separat circuitul pacienţilor de UPU, pentru că dacă oamenii nu spun adevărul, nu putem gestiona eficient situaţia. Fac din nou apel la cetăţeni să înţeleagă şi să răspundă cu sinceritate întrebărilor care li se pun, tocmai pentru a evita amploarea răspândirii infecţiei cu coronavirus“, a declarat, pentru mesagerulneamt.ro, Toader Mocanu.

Şi familia, soţia şi copilul, celui depistat pozitiv este în izolare la domiciliu şi s-au prelevat probe pentru teste.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate