Coronavirus România: 251 de noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total a ajuns la 3864 infectați

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 251 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 251 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 3.864. 374 pacienţi s-au vindecat, iar 141 sunt la ATI. Totodată, au fost anunţate două noi decese provocate de coronavirus, bilanţul ajungând la 148 de morţi.

”Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

În continuare, cele mai multe cazuri sunt la Suceava, rspectiv 1.215, şi în municipiul Bucureşti - 550.

Peste o sută de cazuri de îmbolnăvire se mai înrgistrează în judeţele Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ şi Timiş. În judeţul Harghita există în continuare, un singur caz de infectare.

”Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au mai transmis autorităţile.

Citeste si: Imagini virale. Asistentele de la "Victor Babes" s-au filmat în timp ce dansau pe holul spitalului VIDEO

Citeste si: Ordonanța Militară 7. România suspendă zborurile spre și dinspre țările aflate în zona roșie

 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 141 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 3.300 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.

Citeste si: Mureş: 51 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un cadru medical

 

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franţa, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate