Coronavirus. Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei, transmisă preoților de Patriarhul Daniel

Coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis către toți preoții o rugăciune pe care să o rostească în contextul răspândirii coronavirusului.

Distribuie pe:

Coronavirus. Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei, transmisă preoților de Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Coronavirus. Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei

Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus le-a fost transmisă preoților din România, de către Patriarhul Daniel, pentru a o rosti în biserici.


In articol:

Reprezentanților Patriarhiei Române spun că rugăciunea trebuie citită înainte de Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță.

Coronavirus. Preotul citește această rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei, pe solee, cu fața spre răsărit:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale.

Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.

Coronavirus. Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei, transmisă preoților de Patriarhul Daniel
Coronavirus

Coronavirus -  Ordonanța militară

Duminică, începând cu ora 22:00, au intrat în vigoare o parte dintre prevederile Ordonanței militare. Care sunt acestea și ce le este interzis, de fapt, românilor.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Printre prevederile intrate în vigoare duminică, 22 martie - ora 22:00, se numără închiderea mall-urilor și interzicerea intrării pe teritoriul României a cetățenilor străini. Începând de luni, se aplică și celelalte prevederi, printre care și restrângerea dreptului de a ieși din casă în intervalul 22:00-6:00.

Așadar, cetățenilor le este recomandat să nu părăsească locuința în timpul zilei decât pentru aprovizionare curentă sau pentru deplasarea la serviciu, în situația în care nu pot lucra de acasă.

Începând cu ziua de luni, cetățenii nu mai au voie să umble în grupuri formate din mai mult de 3 persoane, iar pe timpul nopții (între ora 22 și 6 dimineața) pot ieși din casă doar dacă au completată o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la serviciu.

Tot începând de luni se închid mall-urile și cabinetele stomatologice. Preoții nu mai pot oficia slujbe decât online, iar la nuntă, botez sau înmormântare pot participa cel mult 8 persoane.

Ziua sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane, dar se poate ieși fără declarație pe propria răspundere

Autoritățile ne recomandă totuși să nu ieșim din casă în timpul zilei decât pentru strictul necesar și au interzis grupurile mai mari de 3 persoane.

Au dreptul să iasă familiile alcătuite din mai mult de trei persoane, dacă locuiesc în aceeași casă (n.r.- pentru cumpărături de exemplu).

„Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 (adică păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5-2m de alte persoane și evitarea contactului direct cu acestea) precum și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună”.

Citeste si: Ultima oră. Al cincilea deces din cauza coronavirusului pe teritoriul României

Citeste si: Coronavirus. Categoriile de persoane cu risc mare de imbolnavire

Citeste si: Coronavirus. Un nou simptom asociat infectarii cu COVID-19. Tinerii, mai expusi

Chiar și așa, în intervalul orar 06:00 - 22:00, se recomandă ca persoanele să părăsească locuința doar pentru strictul necesar. Cu toate că discutăm despre niște recomandări, autoritățile îndeamnă cetățenii să le ia în considerare ca pe niște obligații.

„În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice”

Galerie foto 
Citește și:

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

BREAKING NEWS! Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies