Coronavirus! Specialiştii se aşteaptă la un scenariu sumbru: “10. 000 de cazuri în România”

Pandemia de coronavirus a creat primele victime şi la noi în ţară, iar autorităţile se aşteaptă la o creştere alarmantă a numărului infectărilor cu virusul ucigaş.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Pandemia de coronavirus este abia la început în ţara noastră, anunţă specialiştii. Cu toate că autorităţile au luat toate măsurile de protecţie, medicii cred că vârful epidemiei va fi pe la jumătatea lunii aprilie.

Citeste si: O lună de când a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Situaţia critică în care ne aflăm acum

Scenariul sumbru la care se aşteaptă medicii, după creşterea uluitoare a numărului de cazuri de coronavirus

La o lună de la confirmarea primului caz de coronavirus în România, medicii fac un anunţ sumbru.

Doina Azoicăi, președinta Societății Române de Epidemiologie susține că este foarte probabil ca numărul cazurilor de infectări cu coronavirus poate ajunge la 10.000.
“Din tot felul de modelări matematice, care iau în calcul ultimele date, se poate să ne confruntăm cu această situație (n.r. – 10.000 de cazuri) și chiar cu cifre mai mari” a spus Doina Azoicăi, la Digi 24.

Citeste si: Când va atinge epidemia de coronavirus apogeul în România? Medicii prezic trei scenarii de evoluție a crizei

fara descriere

În plus, medicul a explicat că este o mare posibilitate ca un al doilea val de îmbolnăviri să fie chiar după Paşte.

Citeste si: Ludovic Orban: ”Am luat act de demisia ministrului Sănătății. Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru”

“Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut de mult aceste anunțuri și prognoze, probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Sigur, cu aproape 1.000 de cazuri la zi, cu 100.000 de izolați și încă 6.000 în carantină nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paște va fi un alt vârf”, a mai adăugat Doina Azoicăi.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate