CORONAVIRUS Suedia primește pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă, din toată Europa. „Ar putea fi trimiși și români”

Suedia este dispusă să primească pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă.

Suedia primește pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă
Laura Ghibu Ventimiglia, medic stabilit în Suedia
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Suedia a reușit să țină pandemia sub control, iar acum își anunță disponibilitatea de a primi pacienți infectați cu coronavirus aflați în stare gravă, din toată Europa, prin vocea unui medic român stabilit acolo.

Laura Ghibu Ventimiglia a declarat pentru Adevărul.ro că secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din Suedia sunt aproape goale, iar autoritățile sunt dispuse să primească pacienții în stare gravă, din Europa. Doctorul precizează că ar putea fi trimiși acolo și români.

„Situația este ținută total sub control în Suedia, iar în secțiile de Terapie Intensivă bate vântul. Au și anunțat că sunt dispuși să primească pacienți în stare gravă din toată Europa, deci ar putea fi trimiși și români că să fie tratați acolo. Avem doar 129 de bolnavi cu COVID la secțiile de Terapie Intensivă. În primăvară am avut peste 1.000″, a explicat medicul.

Citeste si: CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină 14 zile

Citeste si: Klaus Iohannis, îngrijorat de numărul infectărilor cu SARS-CoV-2: „Plafonarea cazurilor de Covid la 10.000 este mult prea sus”. Apelul președintelui României

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Modelul adoptat de această țară este dat ca exemplu, după ce a reușit să obțină o imunitate de grup prin menținerea regulilor sanitare la nivel voluntar, mergând pe ideea de responsabilitate individuală.

Alexandru Rafila vrea ca autoritățile din România să implementeze „modelul suedez”

Profesorul Alexandru Rafila consideră că România trebuie să implementeze modelul suedez pentru a combate răspândirea noului virus. Autoritățile suedeze nu au impus măsura izolării și s-au bazat pe o strategie numită „imunitate colectivă”. Încă de la începutul pandemiei, guvernul suedez nu a închis școlile restaurantele sau barurile și nu a cerut cetățenilor să poarte măști de protecție.

În timp ce România și alte state europene se confruntă cu o explozie a cazurilor noi de Covid, Suedia are situația sub control.

Astfel, la sfârşitul lunii septembrie, rata de infectare din Suedia era de 10 ori mai mică decât în Spania și de 6 ori comparativ cu Franța, unde s-au impus cele mai dure măsuri anti-COVID. Succesul „modelului suedez” se datorează în mare parte cetățenilor, care au respectat întocmai recomandările autorităților fără să fie obligați.

Rafila: „Suedezii respectă regulile”

Reprezentatul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a explicat de ce au funcționat aceste măsuri în Suedia.  „Dacă, inițial, în Suedia au fost multe cazuri, multe persoane vârstnice care au decedat, ulterior, lucrurile s-au liniștit. Să nu înțelegem greșit. Suedezii respectă regulile, problema este că ele nu sunt impuse, ele sunt asumate de către populație și le respectă. Asta, de fapt, arată că, dacă populația are încredere în autorități și colaborează cu autoritățile, rezultatele sunt bune. Cred că asta ar trebui să reținem noi din modelul suedez”,   a spus Rafila.

 

SURSE: Adevărul.ro

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies