Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Coronavirus. Autoritățile au anunțat că intenționează să testeze toată populația din București. Victor Costache, ministrul demisionat, dar și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au confirmat informațiile miercuri seară.

Distribuie pe:

Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților
Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Nelu Tătaru: testarea persoanelor din Bucureşti va începe cu personalul medical


In articol:

Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, susține că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. (...) Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei", afirmă el.

Nelu Tătaru a afirmat, la Digi24, că testările în Bucureşti se vor face etapizat, urmând să fie vizat în primul rând personalul medical, după care se va continua cu pacienţii din spitale şi pensionari.

"S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş“, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

Citeste si: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății! Cum a ajuns medicul chirurg din Huși să lupte cu epidemia de coronavirus

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Ludovic Orban: „Îl voi propune pentru funcția de ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru”

Citeste si: BREAKING NEWS: Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, și-a dat demisia! Cine îi va lua locul

El a precizat că se măreşte săptămânal capacitatea de efectuare a testelor şi că există deja spitale în ţară care pot face aceste teste.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi în funcţie de rezultate sunt internaţi şi trataţi sau dacă sunt negativi ei sunt izolaţi la domiciliu. Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei. Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere“, a spus Nelu Tătaru.

Victor Costache, a afirmat, înainte de demisionare, că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea a spus că a discutat tot cu profesorul Streinu-Cercel, iar în câteva zile 12 maşini ecologice vor merge ţintit la bucureştenii cu vârsta de peste 65 de ani sau cu boli cronice, pentru a-i testa.

Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților
Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Cine are prioritate

Proiectul ar urma să fie pus în aplicare de săptămâna viitoare, iar prioritate ar cadrele medicale.

„În general, toate aglomerările urbane vor începe cu testarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar. După testarea personalului medical, se trece la testarea populației în general, în fiecare cartier în parte. Pacienții spitalelor sunt și ei testați, au o procedură de testare, au un prim test și în funcție de rezultatele lui sunt internați și tratați în continuare sau dacă sunt negativi, ei sunt izolați în izolare voluntară la domiciliu atâta timp cât patologia cronică, care a fost acutizată, le permite externarea”, a detaliat secretarul de stat.

Gabriela Firea a adăugat ca prioritate și persoanele peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii.

„Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc”, a precizat Gabriela Firea.

Galerie foto 
Citește și:

Prima dezbatere Trump-Biden, marcată de jigniri grosolane. Biden: „Nu poți să scoți un cuvânt coerent de la clovnul ăsta!”. Trump: „Nu e nimic deștept la tine, Joe!” Cine este...

Cifre ALARMANTE! România a intrat în valul 2 al pandemiei. Alexandru Rafila: „Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”

Un nou record de cazuri de coronavirus în România! 2158 de cazuri în ultimele 24 de ore

Bogdan Drăghici - Asociația TATA, scos din închisoare și plasat în arest la domiciliu! Celebrul avocat e acuzat că și-a abuzat fiica vitregă! EXCLUSIV

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură la iarnă. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban:„ELCEN nu poate să mai furnizeze”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies