Coronavirus. Un medic de la „Matei Balș” a dat cărțile pe față: „Nu avem cu ce să ajutăm pacienții, improvizăm cu orice”

Un medic de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” a făcut mărturisiri îngrijorătoare. El a recunoscut că spitalele din România nu sunt echipare corespunzător pentru a lupta cu epidemia de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Un medic de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” a dezvăluit că spitalul nu dispune de resursele necesare pentru a oferi îngrijiri corespunzătoare pacienților bolnavi de coronavirus.

„Nu avem nimic, nu suntem pregătiți. Nu mai sunt măști, nici halate. Nu avem cu ce să ajutăm pacienții, improvizăm cu orice”, a povestit, sub protecția anonimatului, un medic care lucrează la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru Cancan.

fara descriere

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după confirmarea celui de-al 29-lea caz de coronavirus din România

Klaus Iohannis a declarat că urmează să aibă o videoconferință cu premierul și Ministrul de Finanțe pentru a mai discuta despre eventualele măsuri de prevenție împotriva coronavirus. Președintele a subliniat faptul că, deși măsurile par a fi unele foarte stricte, acestea trebuie respectate cu strictețe pentru a evita o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID 19.

fara descriere

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului necesită un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. Am vorbit cu liderii statelor UE despre evoluția situației. Protejarea cetățenilor europeni este prioritatea zero.

Este necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză. Numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat mâine o discuție cu premierul și ministrul finanțelor.

Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu răspândire necontrolată.

Citeste si: Guvernul a identificat marele pericol din București. Ce măsuri se iau împotriva COVID - 19

Număul mic de cazuri se datorează măsurilor preventive și acțiunilor autorităților.

Toate măsurile, oricât de drastice ar părea, sunt luate pentru a preveni un rău mai mare. E nevoie de sacrificii, dar e nevoie să le facem acum pentru a proteja familiile, părinții și bunicii noștri.

Drepturile și libertățile trebuie respectate, dar nu vom ezita să implementăm toate măsurile care se impun. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetățenilor. Este un test pentru națiunea noastră, să demonstrăm că suntem uniți.

Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele. Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dvs și pe apropiații dvs.

Apel pentru românii din Italia: să respecte măsurile luate de autorități.

Mai rău decât virusul ne poate face lipsa de grijă față de ceilalți.

Apel la mass-media: oamenii trebuie să știe ce au de făcut, aici mass-media are un rol important.
Fac un apel ca românii să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare.
Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toții”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate