Coronavirusul a produs noi efecte la nivel național. Ce s-a decis

Părinții au primit liber în urma unei decizii venite din partea Camerei Deputaților. Pandemia de Coronavirus, confirmată oficial la nivel mondial, obligă angajatorii să își protejeze angajații și să le plătească până la 75% din salariul mediu brut. 

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Coronavirusul a produs noi efecte la nivel național. Ce s-a decis


In articol:

Răspândirea Coronavirusului produce efecte pe bandă rulantă. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat joi un raport de admitere la inițiativa legislativă care îi obligă pe toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor ”situații extreme”.

Citeste si: Actrița Mirela Bucur s-a stins din viață la doar 52 de ani. De ce boală cruntă suferea

Prevederea se va aplica părinților de copii până în 12 ani sau, dacă este vorba de copii cu dizabilități, până la vârsta de 18 ani.

Coronavirusul îi ține pe părinți acasă în perioada în care școlile sunt închise

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie.

Citeste si: Coronavirus. Teorii ale conspirației! Dorian Popa face declarații controversate despre virusul mortal

Perioada pentru care părinții pot sta acasă cu copii este egală cu perioada pentru care școlile sunt închise.

Banii care vor fi dați părinților care stau acasă vor fi plătiți de guvern din procentul de 2,25% pe care angajatorii trebuie să-l plătească pentru salariul fiecărui angajat.

Citeste si: Coronavirus. Ce alimente să consumi pentru a evita infectarea cu coronavirus și a-ți întări sistemul imunitar

Raportul de admitere a legii a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Comisia de muncă. Proiectul va fi trimis plenului Camerei Deputaților, programat să înceapă la ora 14:00, care este forul decizional.

Adoptarea inițiativei legislative vine pe fondul problemelor pentru unii părinți cauzate de închiderea totală a școlilor și grădinițelor în perioada 11 martie – 22 martie pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, unii părinți nu au soluții rapide pentru a-și lăsa copii în îngriijre, mai ales că soluția de a-i plasa temporar la bunici e una riscantă din cauza vulnerabilității persoanelor în vârstă la noul virus.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate