Coronavirusul declanșează alerta în România. Măsuri urgente luate la nivel înalt

Florin Cîțu a anunțat că România a luat măsuri de urgență pentru prevenirea răspîndirii coronavirusului. Procedurile au început și vor fi finalizate la începutul lunii martie

Distribuie pe:

coronavirus romania. alerta


In articol:

Procedurile de achiziție a echipamentelor, substanțelor și materialelor  de prevenire a coronavirusului vor fi finalizate la începutul lunii martie, a fost anunțul făcut de Florin Cîțu.  Ministrul în exercițiu al Finanțelor a dat asigurări că Guvernul nu are niciun motiv ca să întârzie aplicarea măsurilor luate. „Am în față calendarul. Așa cum arată acum, ar trebui ca toată procedura să fie încheiată în prima săptămînă din luna martie. Nu există niciun motiv să credem că nu va fi încheiată atunci. Vom încerca să fie mult mai rapid de luna martie, dar termenul limită este atunci”, a precizat liberalul. 

Coronavirusul face ravagii

În momentul de față, coronavirusul face prăpăd la nivel global. O situați specială pentru România se desfășoară pe vasul de croazieră Diamond Princess, unde doi români au fost depistați cu virusul ucigaș. În ultimele ore, pe vas au fost înregistrate două decese din cauza coronavirusului, însă despre victime se știe doar că aveau 80 de ani. Autoritățile au refuzat să le dezvăluie identitățile și naționalitățile.

Românii se tem de coronavirus. Scene incredibile în București

Hiroko Ogawa, o japoneză cunoscută printre maratoniștii români, a avut parte de momente neplăcute în București. Nipona s-a îngrozit de întrebarea pusă de un copil care, auzind de coronavirus, a întrebat-o pe Hiroko dacă este infectată de acest virus.

”Aseară, în timp ce am mers pe străzi în Bucureşti, un copil mi-a strigat: Ai coronavirus? Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în Romania...“, a fost mesajul postat pe Facebook de Hiroko, atât în română, cât şi în japoneză.

De asemenea, Angela Gheorghiu a luat o măsură drastică de teama coronavirusului. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate