Coronavirusul din China, declarat urgență mondială. Ce măsuri va lua România după anunțul Oraganizației Mondiale a Sănătății

Coronavirusul din China a fpst declarat de Organizația Mondială a Sănătății stare de urgență și se urmărește luarea unor măsuri cât mai rapide.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Virusul ucigaș din China, coronavirus, a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății  (OMS) stare de urgență. Astfel, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat, joi seara, la Digi24, că adevăratul pericol constă în faptul că virusul ar putea suferi noi mutații și ar putea deveni mai patogen, odată cu transmiterea de la om la om.

Citeste si: S-a aflat! Care este animalul de la care provine coronavirus. Medicii avertizează că este foarte periculos

Citeste si: Românii se întorc din China, îngroziți de coronavirus: „Nu aveam voie să ieșim din cămin decât pentru a ne face provizii” Imagini emoționante de pe aeroportul din Otopeni

Citeste si: Coronavirus pisici: simptome și tratament

Cum se manifestă coronavirus

Coronavirus produce o insuficiență respiratorie care necesită echipamente speciale de suport, care sunt extrem de limitate ca număr, în general, în toate țările, chiar dacă există anumite rezerve în acest sens, a subliniat Alexandru Rafila.

Astfel, Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că se lucrează la achizionarea unor stocuri de echipamente de protecție, de măști și echipamente medicale, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

„Se lucrează foarte serios la aceasta, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. (...) Este un scenariu, se utilizează un scenariu mai puțin favorabil”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24, după anunțul OMS.

fara descriere

Alexandru Rafilă a mai explicat că „în prezent rata de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit-o pe cea din epidemia de SARS din 2002-2003”, însă este foarte important de reținut că virusul are forme ușoare și medii care, cel mai probabil, nici nu au fost depistate.

„Rata mortalității nu depășește 2 la sută, deci nu este foarte mare, dacă am socoti și cazurile nediagnosticate, ea ar fi și mai mică, dar, foarte important, având în vedere că discutăm despre un virus care a suferit mutații care i-au permis să treacă de la animal la om, el poate să sufere mutații în continuare, prin transmiterea interumană, iar patogenitatea lui să crească și atunci am putea discuta despre o creștere a proporției de cazuri grave - în momentul de față este de 20 la sută - și bineînțeles, creșterea mortalității și solicitarea foarte serioasă, în cazul unui număr foarte mare de cazuri, a sistemelor de sănătate, pentru că boala produce o insuficiență respiratorie care necesită echipamente speciale de suport și care sunt extrem de limitate ca număr, în general în toate țările, chiar dacă există anumite rezerve în acest sens”, a explicat Alexandru Rafila la Digi24.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate