Corupție URIAȘĂ pe timp de pandemie. România este din nou în top

Washington Post a scris de „pandemia de coronavirus” generată de boala Covid-19 și a enumerat țările care au înregistrat achiziții și cheltuieli suspecte

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Ancheta făcută de Washington Post vizează măștile de protecție, care au fost cumpărate în unele țări la prețuri de două ori mai mari față de piață.


In articol:

Potrivit Washington Post, România, alături de Columbia, Argentina și Bangladesh sunt statele incluse în „pandemia de corupție”, din cauza achiziției de măști de la Romwine and Coffee SRL la prețuri de două ori mai mari față de piață.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Ce scriu americanii că s-a întâmplat în România

„În România, unde procedura normală de licitație a fost suspendată pentru a accelera achizițiile, au apărut critici și semnale de alarmă în ce privește înțelegerile pe sub masă. Romwine and Coffee SRL, o companie mică cu sediul la 32 de km de București, vinde țigări și lichior. Dar a câștigat două contracte în valoare de 12, 6 milioane de dolari pentru a furniza măști medicale la preț dublu față de prețul pieței”, au notat jurnaliștii americani.

Sanimed International, un furnizor de echipamente medicale, a efectuat un parteneriat cu vânzătorul de țigări și lichior, iar Cătălin Hideg, proprietarul Sanimed, a afirmat că a declarat că acest acord nu este unul ieșit din comun.

„Peste tot în lume, toate companiile mari folosesc alte companii pentru licitații. Se fac consorții, asocieri, parteneriate. Sunt companii cu trei angajați și trei laptoturi care câștigă licitații de sute de milioane de euro pentru străzi, autostrăzi, poduri, ș.a.m.d.”, a declarat Hideg, potrivit B1 TV.


Citește și:

Fotografia inedită postată de Nicușor Dan, după ce a câștigat Primăria Capitalei! Gabriela Firea nu se aștepta la acest gest

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies