Coșmarul unei asistente diagnosticată cu coronavirus! După 31 de zile de izolare, testul este în continuare pozitiv, dar nu primește concediu medical

O asistentă medicală a trecut printr-un adevărat calvar din momentul în care a aflat că este depistată pozitiv cu coronavirus.

Autor: Andreea Burghelea

In articol:

O asistentă din Iași a trecut printr-un adevărat calvar de când a aflat că a fost diagnosticată cu coronvirus. Simptomele au evoluat de la o zi la alta, așa că a decis să sune autoritățile.

„Parcă era un izvor, nu ştiu de unde ieşea atâta apă din mine. Seara este răcoare afară, la noi, în curte, dar de pe mine curgeau apele. Sunt şi cu obezitate de gradul II, dar nu făcusem deloc efort. Durerea de cap era cumplită. Nu era o simplă migrenă, ci o durere insuportabilă”, povesteşte tânăra pentru Libertatea.

Asistenta a plătit testul din banii ei, apoi a sunat la 112. Ambulanța a venit după o săptămână

Pe lângă faptul că femeia a scos 250 de lei din buzunarul ei pentru a afla dacă este sau nu bolnavă de coronavirus, după asta au urmat zile de coșmar.

Femeia a anunțat că nu mai poate ajunge la serviciu la cabinetul stomatologic în cadrul căruia lucra, după care a sunat la ambulanță.

Citeste si: România a depășit pragul de 95.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Zeci de noi decese din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

„Am fost confirmată pozitiv, ce să fac?”.

”Dacă vă simiţiţi rău, să sunaţi la salvare”.

Și sună.

Salvare: Cum vă simţiţi? Asistenta: Nu mai am migrenă, nici febră.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Salvare: Păi şi atunci de ce vreţi la spital? Asistenta: Am o durere în piept.

Vreau investigaţii.

Salvare: Bine, aşteptaţi.

Salvarea nu a venit nici în ziua următoare. Abia la o săptămână de la primele simptome femeia a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” și i-a fost făcută o radiografie, după care a fost internată în spital, fără să i se facă din nou un alt test.

Citeste si: Strigătul de disperare al unui medic din linia întâi. Cum arată lupta cu coronavirusul din spital. „Ieşim fierţi, cu pielea roşie şi urme de mască pe faţă!”

„Nu mi s-a făcut nici un alt test, m-au întrebat doar cum mă simt. Am stat sâmbătă şi duminică pe paracetamol, cu durere în piept. În saloanele Covid, pe uşă este trecut un număr de telefon ca să comunici cu asistentele, dacă te simţi rău. Se intră de trei ori pe zi, cu medicaţia şi cu hrana”, povesteşte pacienta.

A doua zi i s-a recoltat și sânge pentru analize, urmând ca radiografia plămânului să fie realizată la alte trei zile distanță.

„Cord şi pulmon normale, aşa scria pe o hârtie parafată şi ştampilată. Filmul însă nu l-am văzut. Am primit în continuare paracetamol şi kaletra. În plicul de seară, am găsit şi diazepam”, spune asistenta.

Asistenta a cerut externarea din spital, deși nu se simțea bine

Femeia nu se simțea bine în spital, mâncarea nu era bună, nici nu putea primi pachet pentru că familia ei era izolată la domiciliu, așa că a cerut externarea.

Citeste si: Coronavirus la Maternitatea Bucur din Capitală: Şefa ATI, confirmată pozitiv

Testul a ieșit negativ la ieșirea din spital, doar că starea de rău a continuat. Pe 21 august, la aproape trei săptămâni de la apariția simptomelor, femeia urma să se întoarcă la lucru. Şi nu se simţea deloc bine. A sunat la medicul de familie şi i-a cerut să-i prelungească concediul medical.

„Îmi e imposibil să mă duc la muncă, sunt anemică şi extrem de obosită”. ”Nu am cum să vă prelungesc. Nu am temei legal”, i-a răspuns medicul.

Asistenta a fost primită la muncă în regim part-time, după ce a fost pusă să repete testul din nou. Deși făcuse un test care ieșise negativ, al treilea test a ieșit pozitiv. Panica a fost și mai mare pentru femeie pentru cî nu reușea să-și convingă medicul de familie că are nevoie de un nou concediu medical.

„Nu am cum, vă duceţi înapoi în spital”, i-a spus medicul de familie. DSP chiar o ceartă: ”Dar de ce aţi ieşit din spital, dacă nu vă simţeaţi bine?” ”M-au aruncat de la unul la altul, medicul specialist către medicul de familie, ca pe o minge de ping-pong, fiecare avea dreptatea lui”, spune tânăra din Iaşi.

Într-un final a schimbat medicul de familie și a reușit să își prelungească concediul medical, dar nu a putut sta cu mâinile în sân și i-a contactat pe jurnaliștii de la Libertatea pentru a-și spune întreaga poveste.

După 31 de zile de la data primului test pozitiv, femeia era în continuare infectată, ceea ce i se părea suspect, având în vedere că nu credea ca boala ar putea recidiva atât de repede.

Explicația medicilor specialiști! Cum este posibil să fii pozitiv pentru coronavirus după ce ai deja un test negativ

„Testele care se fac acum sunt teste de screening, nu sunt teste care să arate prezenţa sau absenţa rămăşiţelor de virus. Uneori găsesc o bucăţică mică pe care amplifică şi dau un test pozitiv. ”Nu este un test cantitativ, care să spună că are atâtea mii de copii, ci doar un test calitativ, care arată dacă ai sau nu infecţii cu un virus”. Doar începând cu o anumită “cantitate” virusul devine transmisibil, afirmă specialiştii.
Acest virus se pare că are această calitate, cu ghilimelele de rigoare: rămâne cantonat undeva în organism, la unele persoane, ca virusul herpetic, de exemplu. El se reactivează în anumite condiţii şi de aceea există posibilitatea ca o persoană să aibă asmenea recăderi.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

ONU, despre următoarea pandemie care amenință omenirea: „Nu există niciun vaccin care să o vindece”

Teste plătite din propriul buzunar de către medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății: ”Avem în gând pacientul”

Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Declarațiile făcute de Ioana Mihăilă despre noua tulpină de COVID-19

Anamaria Prodan nu recunoaște divorțul de Laurențiu Reghecampf

Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Minunea care face înconjurul României. Maica Domnului i-a vorbit. Icoana făcătoare de minuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies