Costel Corduneanu, liderul celui mai temut clan interlop din Iaşi, reţinut pentru contrabandă cu arme

Costel Corduneanu, liderul celui mai temut clan interlop din Iaşi, a fost reţinut de DIICOT pentru 24 ore pentru contrabandă cu arme.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereSurse judiciare afirmă că liderul clanului Corduneanu ar fi fost implicat în acest caz după ce două persoane interceptate de DIICOT l-ar fi indicat pe el ca beneficiar al pistolului introdus ilegal în ţară.

"În cursul nopţii trecute am atacat ordonanţa de reţinere emisă împotriva clientului meu, urmând ca această plângere să fie soluţionată de procurorul şef aş DIICOT. Din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de probe care să-l incrimineze pe cleintul meu", a punctat Ciprian Mitoşeriu, unul dintre avocaţii lui Costel Corduneanu.

Până la această oră nu a fost formulată propunerea de arestare preventivă. În cazul în care procurorii vor propune acest lucru, soluţionarea va fi făcută de Curtea de Apel Iaşi, dată fiind implicarea în acest caz a avocatului din Vaslui, Neculai Horobeţ.

Pistolul care ar fi trebuit să ajungă la Costel Corduneanu este un revolver de provenienţă spaniolă cu 19 gloanţe, calibru 38 special 9 mm. Ovidiu Ransburg a fost oprit miercuri într-un control de rutină de poliţiştii vasluieni. În maşina sa au fost găsite arma şi mai multe gloanţe. Iniţial, înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui s-a făcut pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Cu două zile înainte ca interlopul constănţean să fie prins, după cum susţin sursele judiciare, acesta ar fi avut o discuţie cu Costel Corduneanu, interceptată de anchetatori, în care i s-ar fi adresat interlopului ieşean spunându-i: "Rezervă-mi o cameră, că vin la Sfânta Parascheva".

Această interceptare, dar şi altele, ar fi singurele probe privind implicarea lui Costel Corduneanu în acest caz. Ieri s-au făcut percheziţii la domiciliul interlopului ieşean, însă nu s-a găsit nimic incriminatoriu, ci doar lucruri banale, printre care un pistol de jucărie al copilului.

A fost emisă propunerea de arestare preventivă, informeaza ziaruldeiasi.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate