COVID - 19 face o victimă din elita lumii. Unul dintre geniile secolului XX a murit

Arhitectul, eseistul şi criticul italian Vittorio Gregotti, care a proiectat Stadio Olimpico din Barcelona şi este considerat una dintre minţile geniale ale arhitecturii italiene ale secolului XX, a murit la Milano

Distribuie pe:

Autor: D.A.

COVID - 19 face o victimă din elita lumii. Unul dintre geniile secolului XX a murit


In articol:

Încă o victimă pe lista lungă a virusului COVID - 19.

Vittorio Gregotti a murit la Milano în urma unei pneumonii agravate de noul coronavirus, relatează online ziarul ABC, potrivit Agerpres.

Decesul său a fost confirmat de preşedintele Muzeului de design Triennale, Stefano Boeri. "Maestrul arhitecturii internaţionale a plecat dintre noi în aceste momente sumbre", a scris el pe reţelele de socializare.

Citeste si: Episod tulburător la spitalul Victor Babeș. „Gestul nu își găsește explicația...”

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Citeste si: Coronavirus, situația la nivel național. Creșterea este alarmantă. Câte cazuri sunt înregistrate

Cine este Vittorio Gregotti

Vittorio Gregotti, născut în 1927 la Novara, a fost un proiectant urban de renume internaţional, singurul arhitect al generaţiei de intelectuali cunoscut ca Grupo 63, care îl include şi pe reputatul scriitor Umberto Eco.

Citeste si: Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA

Printre cele peste 1.000 de proiecte care i-au marcat cariera în Italia şi în străinătate, se evidenţiază zona de expansiune din nordul oraşului Palermo, Centrul Cultural Belem din Lisabona; departamentul de ştiinţe al Universităţii din Palermo sau clădirea Universităţii din Calabria.

Printre publicaţiile sale se numără "Il terrirorio dell' architetura", "La citta visibile", ultima sa lucrare fiind lansată anul trecut sub titlul "Professione Architettura".

COVID - 19 a copleșit sistemul sanitar din Italia

Citeste si: Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu

Citeste si: Emoționant! Ce spunea despre el, Ramon Chicireanu cu doar câteva zile înainte să moară! Ultimele imagini cu fostul concurent

Situaţia este critică în Italia. Deşi regiunea Lombardia are cele mai bune spitale din Italia şi din Europa, sistemul sanitar este copleşit, doar câteva paturi mai fiind disponibile la terapie intensivă. Spitalele sunt în pragul colapsului, iar autorităţile medicale avertizează cu privire la o lipsă acută de echipamente de ventilaţie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate