Covid-19 îngenunchează sistemul funerar. Sute de cadavre abandonate în stradă: „Nu îi putem îngropa”

Covid-19 face ravagii în America Latină. Autoritățile se confruntă cu o situație dramatică, după ce mai multe cadavre au fost descoperite abandonate, iar mai multe familii pur și simplu nu au bani de înmormântări.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Covid-19 îngenunchiază sistemul funerar. Sute de cadavre abandonate în stradă: „Nu îi putem îngropa”
Covid-19 îngenunchiază sistemul funerar. Sute de cadavre abandonate în stradă: „Nu îi putem îngropa”


In articol:

America Latină a fost lovită dur de pandemia de coronavirus. Aici, numărul infectărilor a ajuns la 4.042.617, iar decesele ating vârful de 170.013.

Situația este dramatică în Brazilia, Peru și Bolivia, unde sistemul funerar este aproape de colaps: „Nu mai avem provizii de oxigen sau o bază pentru a-i îngropa pe cei decedați”.

Citeste si: VIDEO Imagini înfiorătoare din casa copilului mâncat de viermi. E un focar de infecție. Bunica băiatului: „Nu s-a ridicat din pat trei săptămâni. Acolo își făcea nevoile”

Citeste si: Încă un record doborât. Au fost raportate cele mai multe cazuri noi de coronavirus într-o zi de weekend. 351 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Citeste si: Primul oraș din România, în prag de carantină. Autoritățile sunt în alertă

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Peru

Peru este a doua cea mai mare țară latino americană, unde numărul de cazuri este de peste 366.000 și a treia în ceea ce privește numărul victimelor Covid, aproximativ 17 mii.

Potrivit presei locale, Peru ar putea depăși chiar și 44 de mii de morți, având în vedere nenumăratele decese suspecte care nu au fost încă examinate.

În Bolivia, sute de cadavre abandonate în stradă

În Bolivia situația e scăpată de sub control. Autoritățile au descoperit 420 de cadavre abandonate în case, mașini și spitale. Erau corpuri de oameni care au murit în mare parte din coronavirusuri, cel puțin în 80-90% din cazuri.

„Nu există sicrie”

Directorul unei unități de poliție de elită a declarat că au fost recuperate 420 de cadavre pe străzi, în afara spitalelor, în vehicule sau în case, deoarece sistemul funerar se prăbușește, deși în mod oficial există doar 2.300 de victime Covid. În plus, spitalele locale rămân fără oxigen: „Nu există sicrie sau oxigen”, relatează Al Jazeera.

Institutul de Investigații Legale estimează că de la 1 aprilie până la 19 iulie 2020 au fost recuperate peste 3.000 de cadavre. Cele mai multe persoane au murit de Covid-19. 

Nu au bani de înmormântare

Orașul Guayaquil, din sud-vestul Ecuadorului, s-a dotat cu peste 4.000 de sicrie din carton pentru a accelera înmormântările cadavrelor care continuă să se acumuleze în urma urgenței coronavirusului.

Aproximativ 3.000 de cadavre au fost colectate de către armată și poliție, care le-au colectat din casele, drumurile și spitalele din ultimele zile. În multe cazuri, aceștia sunt membri ai familiilor cu resurse limitate și care, prin urmare, nu pot suporta cheltuielile de înmormântare.

Cele mai mari creșteri ale deceselor noi au fost raportate în Peru, în Brazilia, în Statele Unite, în Mexic și în India.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Mihaela Borcea organizează nunți și botezuri în hotelul ei din Olimp, în plină explozie a infectărilor cu coronavirus: „Iubire la malul mării!”

VIDEO Imagini înfiorătoare din casa copilului mâncat de viermi. E un focar de infecție. Bunica băiatului: „Nu s-a ridicat din pat trei săptămâni. Acolo își făcea nevoile”

Încă un record doborât. Au fost raportate cele mai multe cazuri noi de coronavirus într-o zi de weekend. 351 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Șocant! Brigitte Sfăt, ajutată de Florin Pastramă să își salveze afacerile! Ce a fost nevoit să își vândă bărbatul pentru a evita dezastrul?

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies