COVID-19 se transmite prin mușcătura de țânțar? Adrian Streinu-Cercel explică! Doar așa poți evita contaminarea

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre posibilitatea pericolului al transmiterii COVID-19 prin mușcătura de țânțari.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a fost întrebat în ce măsură coronavirusul se poate transmite prin mușcătura de țânțari. Întrebarea i-a fost pusă chiar de către Gabriela Firea, Primar General al Capitalei, într-o întâlnire pe care medicul a avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector și directorii din primărie.

fara descriere

Gabriela Firea spune că a primit de foarte multe ori întrebarea dacă COVID-19 se transmite prin mușcătura de țânțar, mai ales că se apropie sezonul cald. Ea l-a întrebat direct pe Streinu-Cercel dacă populația va fi în pericol din acest punct de vedere. Medicul a fost categoric:

Citeste si: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate cu coronavirus. Bilanţul ajunge la 40

Citeste si: Bilanţul sumbru al cazurilor de coronavirus în Romănia! 308 cazuri în ultimele 24 de ore. Numărul total este de 1.760

Citeste si: Mihaela Rădulescu, scurtă descriere despre situaţia creată de coronavirus: "Politicienii si vipurile au fost testati zilnic, iar oamenilor obisnuiti li s-a spus sa se spele neincetat pe maini"

”Nu, acest coronavirus nu se transmite prin mușcătura de țânțar, în schimb se transmite prin mâini murdare, respectiv prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct”. 

Citește contiunarea pe stirilekanald.ro!

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate