Cozonac bucovinean. Secretul cozonacului din Bucovina, dulce si gustos

Descopera reteta de cozonac bucovinean. Secretul celui mai bun cozonac originar din zona Bucovinei, un deliciu, numai bun pentru masa de Paste.

cozonac-bucovinean-reteta-pentru-masa-de-paste
Autor: R.L.

In articol:

cozonac-bucovinean-reteta-pentru-masa-de-paste
cozonac-bucovinean-reteta-pentru-masa-de-paste

Am aflat cum se pregateste cozonacul bucovinean din cartea de bucate "Bucataria romaneasca de la 1841 pana astazi".

Ingrediente pentru 2 cozonaci:

1 kg faina
50 g drojdie
280 g zahar
260 g unt
3 oua
5 galbenusuri
200 ml smantana
175 ml lapte
150 g stafide
50 ml coniac
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 2 lamai
un

praf de sare

Citeste si: Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Citeste si: Drob de pui. Rețeta adaptată pentru cei care nu consumă miel

Citeste si: Pasca poloneza. Reteta cu branza de vaci si glazura de ciocolata

 

Reteta cozonac. Cozonac bucovinean, reteta pentru masa de Paste

Mod de preparare:

Pregatim maiaua: intr-un vas, amestecam drojdia in putin lapte, cu zahar si putina faina.

Lasam maiaua sa creasca intr-un loc cald, departe de curenti de aer. Cand a crescut maiaua si este gata, amestecam zaharul, faina, laptele, 3 oua intregi, cele 5 galbenusuri, smantana, untul topit, zaharul vanilat, stafidele hidratate si coniacul.

Framantam bine si lasam aluatul sa creasca pana cand isi va dubla volumul.

Citeste si: Cozonac moldovenesc rapid: reteta usoara, gata intr-o ora

Impartim aluatul in doua si fiecare jumatate din nou in doua. Rulam aluatul si impletim in doua, formand cate un cozonac din cate doua suluri. Optional putem umple acest aluat cu miez de nuca, cacao sau mac.

Ungem tavile cu unt, asezam cozonacii impletiti si ii mai lasam la crescut in tava timp de 60 de minute. Bagam tavile la cuptor si coacem cozonacii pana cand se rumenesc bine si trec si testul scobitorii.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase

Inghetata dupa reteta Oliviei Steer. "E cea mai simpla, rapida si sanatoasa"

Lipii simple din 3 ingrediente. Reteta gata imediat

Vor veni Ducii de Sussex la înmormântarea Prințului Philip?

America e în stare de ȘOC: Cea mai mare „frică inflaționistă” din ultimii 40 de ani se apropie

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Spital din România, blocat de filme pentru adulți. Caz șocant în pandemie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies