Crăciun 2021. Cum se pregătește toba de casă. Este preparatul tradițional ideal pentru Crăciun. Rețeta originală

Reteta originala de toba de casa. Cum preparăm cea mai delicioasă tobă

Reteta originala de toba de casa
Autor: Elena Popescu

In articol:

În curând va veni perioada sărbătorilor de iarnă, iar oamenii preferă să pună pe masă bucate tradiționale cu care să se delecteze alături de familie. Astfel, vă sărim în ajutor și vă oferim rețeta originală de tobă de casă. 

Reteta originala de toba de casa

Crăciunul este momentul ideal pentru a ne așeza la masă alături de familie și a savura cele mai gustoase preparate. Pe lângă rețetele clasice de sarmale de Crăciun, piftie ori cârnați de casă, prăjiturile nu lipsesc niciodată, ba chiar completează meniul de sărbătoare.

Pentru a prepara toba de casă tradițională se curăță stomacul de porc de membrana interioară cu sare grunjoasă, apoi se spală și se lasă o oră în apă cu oțet.

Ingrediente tobă de casă

2 urechi de porc
o limbă de porc
2 rinichi de porc
o inimă de porc
4 căței de usturoi
o bucată de mușchi de porc
250 g slănină cu carne
1 stomac de porc
1/2 kg pulpă de porc
foi de dafin
sare
piper boabe
piper macinat

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Mod de preparare tobă de casă

După ce s-a curățat bine stomacul de porc și a stat o oră în apă cu oțet se scoate și se clătește bine.

Apoi se pun la fiert organele, pulpa, slănina și mușchiul împreună cu boabele de piper și foile de dafin. După ce au fiert se scot din apă și se lasă la răcit.

Limba se curăță de pielița albă și se toacă cubulețe, după care se pune într-un vas și se adaugă usturoi pisat, sare, piper, și două polonice cu zeama în care au fiert.

Citeste si: Când se pune busuioc sub pernă și cum îți afli ursitul în 2021

Stomacul de porc se umple cu compoziția obținută și se coase deschizătura. Pentru a nu se sparge toba, se poate introduce într-o bucată de dres și se prinde bine la capete.

Se pune zeama în care au fiert organele pe foc și când dă în clocot se pune toba. Se lasă la fiert 30 minute. Din când în când se înțeapă cu un ac de cusut mai mare.

Citeste si: Horoscop 10 decembrie 2020. Peștii vor primi vești bune

Toba se scoate din zeamă cu o paletă, se așează într-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea și o greutate. Toba de porc se lasă la rece până a doua zi. Se poate lasă și mai mult, important este să stea la rece.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când tăiem porcul în 2020. Obiceiuri și superstiții. Ce este interzis în ziua de Ignat

Sarmale de Crăciun 2021. Trei rețete din zone diferite ale țării! Tu pe care le preferi?

Crăciun 2021. Varză a la Cluj. Preparatul care-ți cucerește întreaga familie în noaptea de Crăciun

Alina Sorescu și-a luat fetele și a plecat, în plin proces de divorț

Dezvăluiri cutremurătoare despre crima de la Bascov! Adevăratul motiv pentru care criminalul și-a ucis familia

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Marele regret al Elenei Udrea. Ce nu o să-i spună niciodată fiicei sale

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies