Credeai ca ai cearcane doar din cauza faptului ca dormi putin? Te inseli - Uite de ce apar ele

Ni se întâmplă tuturor: te uiţi în oglindă şi vezi o persoană obosită, cu cearcăne de culoare închisă în jurul ochilor. Te păcăleşti singură, spun medicii dermatologi, dacă îţi închipui că o noapte de somn te va scăpa de ele.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFoto: www.provincianews.roDe ce apar cearcănele

Motivele pot fi numeroase:

- în primul rând acestea pot fi moştenite: dacă ai pielea deschisă la culoare în jurul ochilor sau foarte subţire; sunt mai vizibile atunci când sângele se acumulează în vasele capilare din acele zone, de cele mai multe ori din pricina circulaţiei încetinite de lipsa unui somn bun.

- vârsta e un alt factor. În timp, pielea pierde colagen şi devine mai subţire, aşa că venele se pot vedea mult mai uşor. Statul la soare accelerează acest proces natural.

- alergiile sunt unul dintre factorii principali. Dacă nu te ştii alergică la nimic, dar ai cearcăne, întreabă-te dacă acestea sunt mai proeminente primăvara sau în timpul polenului de vară? Apar iarna, când umezeala şi mucegaiul sunt mai frecvente? Apar după ce îţi cureţi casa şi după ce stai în praf? Sunt cearcănele mai vizibile după ce te joci cu animalele? Dacă răspunzi da la una dintre aceste întrebări, suferi probabil de o alergie respiratorie.

Evită polenul, mucegaiul, praful sau animalele de casă cât de mult poţi, nu îţi mai freca ochii iritaţi şi ia un antihistaminic uşor.  Ca să determini care e motivul apariţiei cearcănelor, există un test simplu pe care îl poţi face: întinde uşor pielea de sub ochi. Dacă zona devine mai închisă la culoare, cearcănele se datorează moştenirii genetice sau vârstei. Dacă nu se schimbă culoarea, razele ultraviolete sau alergiile sunt cauza probabilă.

Afla mai multe aici!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate