Creierul atentatului de la Targu Secuiesc, in atentia DIICOT! Liderul VHIM-64 comitate a fost retinut de procurori

Szocs Zoltan, presedinte al gruparii „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania, a fost pus sub urmarire penala de procurorii DIICOT. Asta dupa ce tot astazi anchetatorii au efectuat mai multe perchezitii în judetul Covasna în dosarul atentatului care ar fi urmat sa aiba loc la 1 decembrie la Targu Secuiesc.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereProcurorii au extins cercetarile în dosarul în care a fost arestat extremistul Beke Istvan, fiind dispusa începerea urmaririi penale pe numele lui Szocs Zoltan, sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la savarsirea de actiuni împotriva ordinii constitutionale, instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de art.47 Cod penal cu referire la art.346 alin.3 Cod penal savarsita în conditiile art.32 alin.1 lit. o din Legea nr.535/2004 — privind prevenirea si combaterea terorismului, scrie bn24.ro.

Procurorii DIICOT au emis o ordonanta de retinere pe numele lui Szocs Zoltan – liderul HVIM Transilvania, acuzat ca l-ar fi instigat pe Beke Istvan Attila sa comita un atentat terorist în municipiul Targu Secuiesc, cu ocazia manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei. Instanta a retinut cu ocazia mentinerii arestului preventiv în cazul lui Beke Istvan Attila ca în cursul zilei de 10.10.2015, pe raza judetului Covasna, a avut loc o întalnire, înregistrata ambiental, a mai multor membri HVIM. Pe parcursul respectivei întalniri, Szocs Zoltan a propus ideea organizarii unui atentat la Targu Secuiesc. S-a convenit ca dispozitivul sa fie realizat de Beke Istvan Attila, care se pricepe la electonica, prin utilizarea unui fitil care „ar face sa se aprinda 3-4 petarde simultan” si ca „mai trebuie doar o baterie”. Ca loc de amplasare a dispozitivului, Szocs Zoltan a propus perimetrul din zona în care se afla statuia lui Gabor Aron, pentru ca dupa actiune sa se spuna ca Targu Secuiesc a fost atacat de catre teroristi. Szocs Zoltan a insistat ca „trebuie sa facem o încercare, nu mananci pizza cu pofta, doar o gusti, vezi cum e” – termenul de ”pizza”, potrivit anchetatorilor, fiind folosit cu referire la dispozitivul exploziv improvizat.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate