Crește vârsta de pensionare în România?! Anunțul făcut de Raluca Turcan

Anunț de ultimă oră făcut de Raluca Turcan! Ministrul Muncii a vorbit despre vârsta de pensionare!

Raluca Turcan
Raluca Turcan[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț important privind vârsta de pensionare a românilor! Aceasta a anunțat că vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect care se pregătește în momentul de față.

Citeste si: Ce măsuri vrea să ia Guvernul Cîțu pentru a face bugetul pe 2021: „Trebuie să se taie de undeva”

De asemenea, Raluca Turcan a declarat că ar trebui să existe opțiunea pensionării la 70 de ani.

Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la Ministerul Muncii şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi. Trebuie să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea vârstei standard de pensionare şi salariul la stat”, a explicat Ministrul Muncii.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, explicație după ce s-a vaccinat anti-COVID, purtând o cămașă ”specială”

Totodată, Raluca Turcan urmează să facă un anunț crucial legat de veniturile pensionarilor români.

Într-o conferință de presă pe care a susținut-o, joi, Turcan a anunțat că procesul urmează să fie extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă.

Crește vârsta de pensionare în România?!
Crește vârsta de pensionare în România?![Sursa foto: PixaBay]

În momentul în care va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate, notează romaniatv.ro

Raluca Turcan, despre pensiile românilor

Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a avut loc în 2005. Am stabilit o perioadă de 18 luni pentru evaluarea pensiilor. Toate datele vor fi colectate în sistemul de Pensii. Evident că finalizarea acestui proces presupune resurse suplimentare faţă de cele existente. Vom întocmi un dosar de atragere de fonduri europene pentru Redresare. Cheltuielile pentru implementarea recalcularea pensiilor sunt cheltuieli deductibile din planul public de pensii.

Pasul acesta are la bază două concepte cheie.

Recalcularea se va face în baza unei noi legi, care va conţine o formulă cu indicatori. Există o componentă tehnică şi una legislativă prin care noi pregătim o nouă lege să înlocuiască legea 127. Pensiile se primesc şi se calculează în baza legii existente.

Primul lucru pe care l-am făcut în acest Minister a fost un grup de lucru, oameni care o parte sunt alături de mine şi au lucrat într-un ritm destul de intens”, a mai spus Raluca Turcan, Ministrul Muncii.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pensii 2021. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor

Raluca Turcan s-a vaccinat împotriva coronavirusului! Mesaj transmis de Ministrul Muncii: "M-am vaccinat, după un an de zile în care am fost îngrijorată"

Cum și unde trebuie să depui actele pentru ajutorul de șomaj în 2021

Horoscop de weekend 18-20 Iunie 2021: Weekendul vine însoțit de schimbări, iar pentru Săgetători, duminică este ziua pentru un venit în plus

TOATA America este în stare de ȘOC! China, atac frontal după mesajul dat de G7

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

PFIZER zguduie toată lumea. Efectul de care tocmai s-a aflat. Toți bărbații trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies