Creșterea salariilor pentru toți românii. Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: "Nu doar bugetarii"

La început de săptămână, Florin Cîțu a făcut public un anunț îmbucurător pentru români. Politicianul propune creșterea salariilor pentru toți angajații din România.

Autor: Alis Pop

In articol:

După doi ani de pandemie, dar și după creșterea inflației, Florin Cîțu spune că are un plan bine pus la punct pentru revenirea economiei țării. Politicianul spune că cea mai bună variantă de a ne redresa din punct de vedere economic este aceea de a crește salariile.

Însă, dacă până acum se vorbea doar despre creșterea salariilor în ceea ce îi privește pe bugetari, lucru pe care Cîțu îl consideră imposibil, acum măsura

ideală ar fi ca mărirea salarială să fie pentru toți angajații din România, indiferent că lucrează în sectorul public sau privat. 

Citeste si: Când și cât vor crește pensiile și alocațiile? Anunțul făcut de Marius Budăi, ministrul Muncii: „De la 1 ianuarie”

Creșterea salariilor pentru toți românii

Creșterea veniturilor

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîțu anunță creșterea salariilor românilor

”Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei. Așa propun și acum. Măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, eu vă spun că va fi complicat pentru Partidul Național Liberal să susțină o măsură care va susține veniturile doar în sectorul bugetar. Spre imposibil. De aceea, ideea este să ne gândim la o soluție pentru a crește veniturile tuturor românilor. Pentru toți angajații din România, aceasta este o soluție, aceea de a reduce contribuțiile” a declarat Florin Cîțu, conform Antena 3.

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De asemenea, pe lângă mărirea salariilor oferite în țara noastră, în toate sectoarele, Florin Cîțu este de părere că și scăderea TVA-ului va ajuta la redresarea economică.

”Cealaltă variantă a fost demonstrată deja în 2016, dar și când a fost scăzut TVA-ul de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie. Dacă vrem să ajutăm rata inflației, noi punem pe masă această soluție, prin reducere de TVA”, a mai spus politicianul.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a ținut să precizeze că ceea ce spune el se poate și pune în practică.

În ideea că un val de întrebări referitoare la sursa de finanțare pentru proiectele sale va veni spre el, fostul ministru al Finanțelor clarifică și acest subiect.

Florin Cîțu a spus public că statul deține toate resursele financiare de care ar avea nevoie pentru mărirea salariilor tuturor românilor și pentru scăderea TVA-ului. La bugetul statului, spune el, se află acum zeci de miliarde de euro ce așteaptă să fie investiți.

”Știu că întrebarea va veni despre sursa de finanțare. Avem 14 miliarde de euro gratis de la UE, mai avem încă vreo 14 din împrumuturi cu 0,15%. Deci resurse la buget sunt! Când am construit bugetul anul trecut aveam simulări pentru a reduce contribuțiile din acest an, până în 2024, pentru că știam deja că vin resursele, deci nu este o idee nouă, ceva ce n-a fost calculat, a fost luat în calcul și scopul este de a ajuta toți românii care astăzi lucrează în România, nu doar pe cei din sistemul bugetar. Din punctul nostru de vedere, orice propunere vine doar pentru a crește propunerile în sectorul bugetar este aproape imposibil să fie acceptate de PNL. Trebuie să fie propuneri pentru toți românii, pentru că toți trec prin această perioadă dificilă, și noi, cei din PNL, ne gândim la toți românii”, mai spune Cîțu.

Citeste si: Cu cât va crește salariul minim. Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat de români

În caz că niciuna din ideile propuse de el nu va fi adoptată și de cei din coaliție, atunci, spune fostul premier, autoritățile trebuie să își asume toată răspunderea pentru situația economică a țării și a românilor, care cu greu să descurcă acum, odată cu creșterea prețurilor pe mai multe sectoare.

”Dacă opiniile acestei economii sunt ignorate, cred că trebuie să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce urmează. Bineînțeles că vom discuta și în interiorul coaliției, eu vreau să văd și propunerile Ministerului Finanțelor în primul rând și apoi vom vedea dacă acele propuneri ajută sau nu ajută”, a concluzionat Florin Cîțu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu cere ca legea certificatului verde să fie votată în Parlament: "Preferăm o variantă asumată"

Florin Cîțu, decizie neașteptată! "În UE vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani"

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: "S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL"

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies