Crezi ca stii totul despre unt? Uite cum sa il alegi ca sa fie sanatos

Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine.Untul nu este compus in totalitate din grasimi.

Distribuie pe:

Autor:

 

Un unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine. Amestecul unic de grasimi pe care il contine untul ii permite acestuia sa ramana in stare solida la temperatura camerei si sa se topeasca la aproximativ 37C.
Pentru ca are o textura cremoasa si un gust bogat, untul este indispensabil in multe retete de la cele de sosuri pana la deserturi.
1. Cum gatesti cu unt?
Cand este incalzit, untul dezvolta o aroma placuta asemanatoare cu a nucilor coapte pentru ca proteinele si zaharurile din lapte se caramelizeaza. Folosesse untul pentru a sota in el ingrediente pentru a completa si evidentia restul aromelor, pentru a da complexitate sosurilor sau foloseste-l la final peste legume la cuptor sau fripturi, pentru a adauga un plus de savoare.
Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

fara descriereUn unt de calitate are 80% grasimi, 15% apa si 5% proteine. Amestecul unic de grasimi pe care il contine untul ii permite acestuia sa ramana in stare solida la temperatura camerei si sa se topeasca la aproximativ 37C.

Pentru ca are o textura cremoasa si un gust bogat, untul este indispensabil in multe retete de la cele de sosuri pana la deserturi.

1. Cum gatesti cu unt?

Cand este incalzit, untul dezvolta o aroma placuta asemanatoare cu a nucilor coapte pentru ca proteinele si zaharurile din lapte se caramelizeaza. Folosesse untul pentru a sota in el ingrediente pentru a completa si evidentia restul aromelor, pentru a da complexitate sosurilor sau foloseste-l la final peste legume la cuptor sau fripturi, pentru a adauga un plus de savoare.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate