Crezi in coincidente? Uite 3 dintre cele mai bizare intamplari pentru care nimeni nu are explicatie - Povestea Titanicului a fost scrisa cu 14 ani inainte ca nava sa fie construita!

Coincidente sau nu? Uite trei dintre cele mai cunoscute intamplari care ii fac si pe cei mai sceptici sa isi puna intrebari.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

1. Edgard Allan Poe a prezis un naufragiu pe mare

fara descriereIn anul 1838 Poe a scris o carte intitulata kalooga_36441" Aventurile lui Gordon Pym din Nantucket" despre care criticii lui nu au avut cuvinte bune. Nici autorul nu a fost prea incantat de ceea ce scrisese. Opera lui a stat la baza romanelor "Moby Dick" si "Un mister antarctic". Pe scurt, este vorba de un vas plecat la vanatoare de balene pierdut pe mare, cu un echipaj de patru oameni. Ramasi fara mancare, echipajul a tras la sorti care din ei va fi mancat primul si ghinionul a cazut pe un baiat numit Richard Parker.

fara descriereLa 46 de ani dupa publicarea acestei carti, vasul "Mignonette" s-a ratacit pe mare, cazul devenind unul faimos datorita faptului ca si ei, membrii de pe nava, ca in carte, au tras la sorti cine sa moara si sa fie mancat primul.

Coincidenta? Nu credem! Victima echipajului s-a numit Richard Parker, al fel ca in cartea lui Poe, "Aventurile lui Gordon Pym din Nantucket". Intreaga poveste a fost descoperita de Nigel Parker, un var indepartat de-al lui Richard, la cativa ani dupa tragedia de pe mare.

2. Morgan Robertson a prevazut tragedia Titanicului?

fara descriereAutorul a scris o carte intitulata kalooga_36441" Inutilitate - sau Scufundarea Titanului" in care este vorba despre scufundarea unui vas nescufundabil. Coperta este destul de clara in ceea ce priveste subiectul. Chiar daca s-au facut zeci de filme, cartea lui Robertson a fost prima care a tratat subiectul unui vas "indestructibil" care s-a scufundat.

fara descriereTitanicul dupa ce a fost construitfara descriereCartea a fost publicata in 1898, cu 14 ani inainte ca Titanicul sa fie terminat de construit. Asemanarile dintre cartea lui Morgan si cazul Titanicului sunt atat de mari incat unii se intreaba daca nu cumva nava a fost construita dupa carte si pentru a ii face autorului in ciuda. Titanul a fost descris ca "cea mai mare nava plutitoare si cea mai mare creatie a omului, egalul unui hotel de 5 stele si nescufundabil".

Ambele nave au fost construite din otel si s-au scufundat dupa ce s-au lovit de un ghetar in Atlantic, in miezul noptii, in aprilie. In 1912 Robertson a republicat cartea pentru ca lumea sa vada ca el o scrisese inainte ca Titanicul sa fie construit si demolat de un iceberg. Chiar daca romanul are cateva coincidente ciudate cu realitatea, sunt cateva lucruri la care autorul a dat gresi: Titanicul nu s-a lovit de iceberg la 400 de mile de Newfoundland cu viteza de 22 de noduri, ci la
22,5.

Cele mai ciudate lucruri din carte au devenit realitate dupa mai multe vizite la locul de prabusire al Titanicului.

3.Razboiul Civil din America tot da peste Wilmer McLean

fara descriereCand Razboiul Civil din America a izbucnit in 1861, Wilmer McLean era prea batran pentru a participa activ la el, dar soarta nu l-a iertat. Pentru ca locuinta lui se afla pe drumul dintre Washington si Richmond, VA, prima batalie a avut loc acolo. Batalia de la Bull Run a avut loc pe
21 iulie 1861 aproape de Manassas, Virginia, in orasul natal al lui Wilmer. Generalul Beauregard
avea nevoie de un sediu si a ales casa lui McLean.

Soldatii au adus artileria grea acolo si, din intamplare, un tun a cazut pe cosul lui de fum. Chiar daca in mod normal trebuia sa sara in aer, nu s-a intamplat nimic.

fara descriereCasa lui Wilmer McLeanCe este ciudat! Au avut loc multe lupte in acea zona si McLean a decis ca cel mai intelept lucru ar fi sa isi scoata familia de acolo. Dar acest lucru a durat prea mult incat a venit si 1862 care a adus o lupta mai sangeroasa si dura chiar in fata casei lui, a doua batalie de la Bull Run.

fara descriereWilmer McLeanDupa ce au scapat cu viata si din aceasta batalie a Razboiului Civil, Wilmer McLean a vandut tot ce a avut si s-a mutat cat mai departe posibil de fosta lui casa. Acesta s-a stabilit in Clover Hill, Virginia, si in 1865 a dat peste alte batalii.

Armata Virginiei de Nord condusa de Robert E. Lee era in razboi cu generalul Ulysses S. Grant de la Union Army, lupta dintre armate ajungand pana la actuala locuinta a lui Wilmer. Pe 9 aprilie 1865
generalul Lee s-a predat, sfarsind Razboiul Civil chiar in casa lui McLean. Cei doi au discutat in
salonul americanului si, dupa ce au cazut la pace, i-au luat mobilierul din salon ca suveniruri. Wilmer a declarat atunci: "Razboiul a inceput pe peluza mea si s-a sfarsit in salonul meu."

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate