Criminalul actritei din Satu Mare, "blestemat" de colegii de la teatru! Vezi mesajul emotionant al artistilor

Gabriela Dorgai, actrita la Teatrul de Nord din Satu Mare, si-a gasit sfarsitul intr-un mod grotesc: violata si ucisa pe malul Somesului. Actrita venea fericita, de la o premiera.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereGabriela Dorgai era actrita la teatrul din Satu MareColegii sai sunt socati de ceea ce i s-a putut intampla Gabrielei. Duminica seara, actrita a fost alaturi de colegi,la premiera noului spectacol al teatrului, apoi la petrecerea de dupa. A plecat spre casa, unde o astepta fiica ei, insa nu a mai ajuns.
La o zi dupa tragedie, colegii de la Teatrul de Nord au transmis un mesaj in care-si plang colega, dar il "blesteama" pe criminalul ei. fara descriereGabriela Dorgai a avut numeroase roluri in teatru

"Bate gongul la Teatrul de Nord, insa astazi suna cu glas de limba grea de clopot, a ingropaciune… S-a mai rastignit un inger intre scandurile scenei satmarene… Somesul curge negru, in doliu!… Pe malul sau, un monstru – inca necunoscut – i-a luat viata (si nelinistea vietii sale) actritei Gabriela Dorgai.

Din 1990, cu suisuri si coborasuri, cu scoala si mai multa scoala, cu furie si speranta, in singuratate sau risipire in prietenii, Gabriela Dorgai a fost mereu o Doamna: delicata, talentata, frumoasa, imposibila, discreta, feminina… De la Sanziana („cu Pepelea”) la Vitoria Lipan (din „Baltagul”)… Doua varste artistice intre care si-a dăruit inteligenta neagresiva (stia prima textul) si modestia – zeci de roluri in care, delicat, aproape cerandu-si scuze, le-a ridicat la plasa colegilor, asumandu-si limba romana ca pe una materna. Dupa toate loviturile primite de la soarta, traia numai pentru si prin teatru.

In ce comunitate, cetate, oras,catun sau sat mai mare se omoara actorii?… Daca nu ne putem substitui lui Dumnezeu – desi dam viata – cu atat mai putin ne putem substitui Mortii, care ne ia viata dupa o oarecare socoteala a lui Dumnezeu!…

Fie ca un actor sa apara la toate posturile de stiri nu doar cand e ucis, ci de fiecare data cand traieste un rol…

Fie ca actorii sa moara doar de batranete, de boala, de dorul scenei, de singuratate sau de foame, dar niciodata violati si ucisi…

Fie ca, atunci cand va fi prins, criminalul sa fie judecat intr-o sală plina de spectatorii si colegii Gabrielei Dorgai…

Fie ca, pana atunci, sa se introduca o pedeapsa cu o moarte echivalenta uciderii unei pasari cantatoare…

Dumnezeu s-o ierte pe Gabriela Dorgai si sa-i odihneasca sufletul zbuciumat!… Si sa ne ierte si pe noi cei care, nereusind sa-i intelegem nelinistile si infrangerile, i-am gresit vreodata cu voie sau fara voie!

Propunem ca sufletul ei necajit sa fie depus intr-o urnă simbolica, scris si zidit alaturi de alti mari artisti disparuti, in fundatia noului Teatru de Nord… (Cand va fi gata!)"

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate