Cristi Mungiu, atac la actorii cu state vechi: "Daca doar ai calarit in filme cu replici din cartea de istorie, e bine sa fii mai rezervat in aprecieri"

Distribuie pe:

fara descriere

 

Regizorul peliculei "Dupa dealuri" a tinut sa le raspunda contestatarilor care au declarat ca productiile noii generatii sunt foarte slabe. Cristi Mungiu a fost criticat de mai multi actori cu state vechi si oameni de film, care au declarat ca filmele sale nu se ridica la valoarea celor facute de Sergiu Nicolaescu.

"Eu am toată simpatia pentru actorii populari de pe vremea „Albumului Duminical" şi, sincer, nu e vina lor că-şi dau cu părerea dacă sunt întrebaţi. I-aţi întrebat vreodată, de curiozitate, pe oamenii ăştia, ce filme din istoria cinematografului au văzut ei, ce cărţi despre arta asta au citit? Dacă doar ai călărit în filme cu replici din cartea de istorie, e bine să fii mai rezervat în aprecieri. Dar vina nu e a lor", a declarat Mungiu pentru adevarul.ro.

Regizorul considera ca nu este cazul sa fie bagat in aceeasi oala cu cei care fac cu adevarat filme proaste.

"Nu cred că are rost să comentez despre cei care au păreri fără să vadă filmele. Sunt însă destui care au o părere proastă despre filmele româneşti în general şi, totodată, despre cele ale noului val văzând filmele. Aici sunt mai multe lucruri de zis: s-au făcut şi se fac multe filme româneşti execrabile, proaste sau doar oarecare - asta e adevărat - şi dacă ai ghinionul să vezi câteva asemenea filme poate să-ţi piară cheful să mai vezi filme româneşti pentru multă vreme", a mai punctat el.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate