Cristian Borcea catre judecatori:"Regret faptele comise. Imi pare rau pentru familie si pentru copiii mei ca i-am expus la asa ceva"

Cristia Borcea a cerut din nou eliberarea din inchisoare insa procurorul a cerut respingerea si considera ca Borcea se foloseste de situatia cu copiii ca un tertip.

Distribuie pe:

Autor: L. S.

fara descriere

Cristian Borcea a cerut din nou eliberarea din inchisoare, de data aceasta in fata magistratilor Judecatoriei Sector 4. Desi acesta le-a spus judecatorilor ca regreta ca si-a expus copiii la a-l vedea in inchisoare, procurorii spun ca se foloseste de aceasta situatie. Borcea lucreaza in regim deschis.

„Regret faptele comise. Imi pare rau pentru familie si pentru copiii mei ca i-am expus la asa ceva”, a fost scurta cuvantare a lui Cristian Borcea.

Procurorul a cerut respingerea cererii de liberare conditionata, intrucat conduita buna a lui Borcea din detentie este un lucru normal.

„Noile conditii suplimentare in legatura cu achitarea prejudiciului se acorda doar condamnatului pentru care s-a atins deja scopul pedepsei. E important sa se tina cont de profilul socio-moral al detinutului. (...) Faptele comise extrem de grave nu pot fi omise. Din pozitia sa, se foloseste de situatie ca un tertip pentru a trage de timp in vederea executarii pedepsei. Va rugam sa constatati ca e o persoana cu o pozitie in societate, are studii superioare si s-a folosit de imprejurari pentru a incalca legea, a dovedit lipsa de respect fata de lege”, a spus, in sala de judecata, procurorul, potrivit mediafax.ro.

In replica, avocatul lui Cristian Borcea, Alice Draghici, a spus ca fostul finantator al Clubului Dinamo indeplineste toate dispozitiile legale pentru a fi eliberat, pentru ca se afla la a doua analiza similara, dar si pentru ca a executat mare parte din pedeapsa.

„Sigur ca evaziunea fiscala si spalarea de bani sunt fapte grave, dar instanta a dat pentru el cea mai mare din toti cei care au fost trimisi in judecata. El a executat patru ani si doua luni de inchisoare. Ceea ce inseamna 1.519 zile. Sunt beneficii care li se acorda unora de care clientul meu nu a beneficiat. Are 385 zile ca urmare a muncii prestate. Administratia Penitenciara a comunicat ca ar fi trebuit sa fie analizata situatia lui in noiembrie 2016. Pe parcursul a patru ani si doua luni, a primit un numar mic de recompense, 35. Nici administratia penitenciarelor nu e prea generoasa. Apreciati ca e traumatizant pentru copiii sai posibilitatea de a nu-l vedea pe tatal lor. Atat cat a putut a facut. Lipsa oricarei sanctiuni in penitenciar inseamna dorinta unui om sa se reabiliteze. (...) Din momentul in care a fost incarcerat a muncit permanent. Azi lucreaza in regim deschis fara supraveghere. A castigat increderea Administratiei Penitenciare. (...) Nu e corect ca un om care a platit prejudiciul sa fie acuzat ca il foloseste ca un tertip. Nu orice e tertip. 800.000 euro a fost prejudiciul initial. S-a platit in doua luni. E un om corect. Alti inculpati trimisi in judecata nu au platit un leu. (...) Copiii sunt atat de legati de tatal lor ca nu se pune problema sa exploateze imaginea”, a spus apararea lui Cristian Borcea.

Aceasta este cea de-a doua cerere a fostului finantator al Clubului Dinamo, dupa ce, in urma cu sase luni, magistratii Tribunalului Ilfov i-au cerut solicitarea precedenta si i-au interzis o noua cerere pana in luna aprilie 2018.

Dinamovistul se afla la Penitenciarul Jilava dupa ce a fost condamnat definitiv, in anul 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate