Cristian Popescu Piedone a fost RETINUT!

Cristian Popescu Piedone este urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul in care se ancheteaza modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Distribuie pe:

Autor: D.F.C.

fara descriere

UPDATE 22:58: Cristian Popescu Piedone a fost retinut.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost adus vineri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul privind emiterea autorizatiei de functionare a clubului Colectiv in care au murit 32 de persoane si au fost ranite sute. Acum fostul edil e urmarit penal pentru abuz in serviciu.

"În calitate de funcţionar public - primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.
De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare) sus menţionate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării", se arată în ordonanţa întocmită de procurorii DNA,


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate