Criza financiară se instalează deja. Coronavirusul pune la pământ economia. Oamenii sunt disperați: „Vom ajunge pe străzi”

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se extinde, se instalează și criza economică. În Italia se văd deja efectele, iar oamenii sunt disperați.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

 Criza financiară se instalează deja. Coronavirusul pune la pământ economia. Oamenii sunt disperați: „Vom ajunge pe străzi”
criză financiară

Criza economică se instalează în Italia

Criza economică a devenit un lucru cert în Italia, acolo unde oamenii se înghesuie deja la cozile caselor de amanet. Statele Unite sunt în aceeași situație, în condițiile în care oamenii de rând, rămași fără locuri de muncă din cauza situației de criză în care se află întreg mapamondul trăiesc cu o frică constantă că nu vor mai avea cu ce să își plătească ratele și chiriile sau că nu vor mai avea ce să mănânce.


In articol:

 Bursele americane au înregistrat în ultimele zile pierderi după pierderi, cu toate că s-au luat măsuri pentru stimularea economiei, așa cum a promis președintele SUA, Donald Trump.

Citeste si: 2738 de persoane infectate cu coronavirus în România! În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 278 de cazuri noi

Citeste si: Cerere șomaj tehnic. Președintele ANOFM vorbește despre principalele greșeli pe care le fac angajatorii când depun cererile

Citeste si: Cum poți prelungi termenul de valabilitate al produselor. Motivul pentru care brânza se învelește într-un prosop de hârtie îmbibat în oțet

Pandemia de coronavirus i-a forțat pe mulți angajatori să își trimită angajații în șomaj tehnic, iar acum că și-au pierdut locurile de muncă, aceștia se văd nevoiți să își amaneteze bunurile de valoare pe care le dețin, pentru a putea face față traiului zilni. Oamenii încearcă să facă rost de bani pentru mâncare sau alte produse de strictă necessitate cu orice preț, mai ales cei care au copii de hrănit.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Dacă suntem aici, este pentru că trebuie să venim aici. Ce putem face la amanet? Fie reînnoim contracte, fie amanetăm ceea ce avem!

 Criza financiară se instalează deja. Coronavirusul pune la pământ economia. Oamenii sunt disperați: „Vom ajunge pe străzi”
mască protecție

Sunt mulţi oameni care sunt înfometaţi, care nu au de lucru, ce pot să facă? Vin aici să-şi amaneteze bijuteriile. Ai aur, îl amanetezi, îţi dau banii, apoi vii să îl răscumperi. Asta e tot”, a spus un Italian disperat de situația în care se află țara lui.

Din ce în ce mai mulți americani în şomaj tehnic

După ce bursele americane au început să înregistreze pierderi, milioane de oameni au fost forțați de situație să își depusnă actele pentru șomaj, iar mulți dintre ei se tem că vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului în următoarea perioadă.

„Am fost concediată din cauza pandemiei de COVID-19. Sunt îngrijorată cum o să-mi plătesc chiria şi, în acelaşi timp, abia am luat un credit pentru o casă, aşa că nu ştiu cum o să plătesc prima rată, pe 1 mai”, a declarat un american pentru presa de peste ocean.

Şi după ce mama şi-a pierdut locul de muncă full-time, cea mai mare frică a noastră e că vom fi daţi afară şi vom ajunge pe străzi”, a spus un altul îngrijorat.

Guvernul din SUA a promis, însă, că îi va sprijini pe cetățenii afectați de repercusiunile economice ale pandemiei, câte 1.200 de dolari, ca să îi ajute să treacă peste această perioadă.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Filmarile show-ului „Bravo, ai stil! Celebrities” vor fi amanate pentru o perioada, in contextul pandemiei

Ți se întâmplă și ție asta? Anunță imediat medicul de familie. E semn clar că ai fost infectat cu coronavirus

O celebră cântăreață a donat un milion de dolari pentru a sprijini descoperirea unui tratament pentru coronavirus

Breaking news. Încă două persoane au murit în urma infectării cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 94

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies