CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici: „România nu are de ce să fie mândră”

Cristian Tudor Popescu a comentat victoria lui David Popovici.

Autor: Alis Pop

In articol:

Zilele acestea România a fost pe buzele tuturor și asta datorită lui David Popovici, tânărul de 17 ani care a devenit o minune a înotului la nivel mondial.

Înotătorul a bătut record după record, aducând acum lumii o victorie ce a mai fost marcată doar în 1973.

David Popovici a câștigat două medalii de aur la probele de 100 și 200 metri liber, la prima ediție a Campionatului Mondial, desfășurată la Belgrad.

Citeste si: David Popovici, dublu campion mondial și mai bogat cu un million de lei. Sunt fondurile Guvernului suficiente pentru pregătirea de elită?| EXCLUSIV

David Popovici
CTP, reacție dură după victoria lui David Popovici[Sursa foto: Facebook]

David Popovici, dublu campion mondial la 17 ani 

Victoria sa a făcut ca multă lume, chiar și politicienii de la noi, să iasă public și să îl felicite pe campion, dar să se și mândrească cu reușita acestuia.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Printre aceștia, însă, nu se numără și Cristian Tudor Popescu. Gazetarul a avut acum o reacția acidă la adresa celor care se simt români doar prin victoria tânărului campion.

„Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicienii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici.

Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: «Ne-a făcut să fim mândri David Popovici»”, își începe CTP declarațiile.

Concret, ziaristul spune că nimeni, în afara de cei care l-au ajutat pe David Popovici în drumul lui spre succes, nu are de ce să fie mândru pentru victoria acestuia.

Meritele sunt doar ale campionului, ale familiei, antrenorului și prietenilor care i-au fost aproape.

În rest, notează CTP, România nu are de ce să se mândrească cu David Popovici și asta pentru că, subliniază el, România nu a făcut nimic pentru ca puștiul de 17 ani, campion mondial acum, să ajungă pe culmile succesului.

De asemenea, CTP spune că David Popovici nu este rezultatul efortului depus de țara noastră pentru a avea un campion la nivel mondial, ci este creația lui Dumnezeu, o minune împletită cu multă muncă, devotament, disciplină și efort depus de David și familia lui.

Citeste si: David Popovici, dublu campion mondial la 17 ani! A câștigat a doua medalie de aur: „E doar începutul”

”Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru. Dacă aș fi antrenorul lui, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru. Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu! .Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României”, a spus Cristian Tudor Popescu la un post TV.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

David Popovici are o poveste de viață uluitoare: „Răsturnam gunoiul și mâncam din el”. Tânărul de 17 ani este primul campion mondial la înotul masculin românesc

David Popovici este campion mondial la vârsta de 17 ani! A obținut prima medalie de aur pentru înotul masculin românesc

EXCLUSIV! Camelia Potec le prezice un 2022 și mai bun lui Robert Glință și David Popovici: „Îmi doresc ca ei să ajungă acolo unde își doresc, la Jocurile Olimpice de la Paris!”

Se aliniază planetele! Vor fi patru zile care vor marca puternic viețile multor zodii

Andreea Esca are un nou JOB. SOC TOTAL la PRO TV! A luat decizia după ani de zile

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies