Cu câți bani este plătit de CFR Călători un mecanic de locomotivă. Salariul lunar include bonusuri și sporuri

Mecanicii de locomotivă sunt, pentru copii cel puțin, personaje fascinante, abilitățile lor fiind aproape magice pentru cei mici. Dar, pentru cei mai sunt de dat exemplu, măcar atunci când vine vorba de salariul încasat.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Locomotiva
Asa arata bordul unei locomotive


In articol:

Mecanicii de locomotivă de la CFR Călători fac parte din una dintre industriile de viitor: cea de transport și, în ciuda infrastructurii precare de care beneficiază, în acest moment, România, lucrurile par să fie în plină expansiune, iar personalul calificiat este la mare căutare.

Citeste si: Ultimă oră! Trenul București-Târgu Mureș a luat foc în mers. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Citeste si: Mersul cu trenul, un adevărat risc de infecție cu COVID-19: Iată cum autoritățile nu reușesc să protejeze oamenii în fața virusului

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Accident feroviar la Iași! Un vagon a deraiat de pe șine după ce a lovit un camion. Care este starea pasagerilor

De altfel, acesta etse și motivul pentru care mecanicii de locomotivă de la CFR Călători sunt extrem de bine plătiți. Mai exact, chiar dacă salariul de bază, net, nu este unul foarte mare – el învârtindu-se, în medie, în jurul a 3200 de lei lunar – sporurile pe care le primesc sunt consistente. Astfel, la salariul de bază, net, mediu lunar de 3200 de lei se adaugă sporurile – cel de noapte, de zile nelucrătoare sau de Sărbători – iar suma încasată devine deja mai mult decât dublă, un mecanic de locomotivă de la CFR Clători ajungând să încaseze, lunar, peste 7000 de lei.

Mecanicii de locomotivă sunt tot mai puțini

E adevărat, un mecanic de locomotivă de la CFR Călători trebuie să muncească suficient de mult pentru a ajunge să conducă trenul, el având nevoie de doi ani de studii la Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară.

Locomotiva
O asemenea locomotiva trebuie condusa de mecanicii de tren

În ciuda acestui fapt – ne referim la salariul substanțial pe care îl încasează un mecanic de locomotivă cu doar câțiva ani de experiență – deficitul, susține CFR Călători, de mecanici de locomotive este de peste 70%, mai ales că cei calificați în acest domeniu au vârste între 45-50 de ani, iar tinerii par să ocolească acest domeniu de activitate extrem de rentabil financiar.

 

Ce trebuie să facă un mecanic de locomotivă

Bine plătită, dar cu responsabilități serioase, ar putea fi caracterizată meseria de mecanic de loocomotivă. Nu de altceva, dar un mecanic de locomotivă de la CFR Călători este responsabil pentru transport a mii, chiar zeci de mii de oameni lunar, iar pentru a-i duce în siguranță la destinație trebuie să știe în amănunt toate procedurile pentru siguranța circulației și, normal, toate regulamentele și amănuntele legate de tractarea trenurilor.

Galerie foto 
Citește și:

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Decizia neașteptată luată de Raed Arafat! Motivul pentru care medicul nu va vota la alegerile locale

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies