
Nicolae Ceausescu, fostul presedinte al Romaniei, si sotia sa, Elena, petreceau de Anul Nou la cabanele partidului sau la Bucuresti. Mai multe fotografii, stranse in “Fototeca online a comunismului romanesc”, arata cum se distrau Ceausescu si invitatii sai.( vezi lista amantilor Elenei Ceausescu ).
Participantii la mesele festive ale cuplului Ceausescu au povestit ce cuprindea meniul in astfel de ocazii. “Nici nu se comparau rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar daca şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare.
“Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura”, a mai dezvaluit Mihaela Moraru.
Citeste continuarea materialului pe stirilekanald.ro