Stiri

Cum a compus Ilie Micolov "Dragoste la prima vedere"! A spus el insusi povestea fabuloasa a hitului

Ilie Micolov a murit astazi, la varsta de 69 de ani, dupa o lupta cumplita cu mai multe boli. Regretatul artist povestea el insusi cum a compus hitul "Dragoste la prima vedere", cea mai celebra piesa a lui.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Eram la Miliţie, pe strada Udrişte, la permise auto, când am văzut în hol o fată atât de frumoasă că mi s-a tăiat respiraţia. Ni s-au întâlnit privirile, eu am mers spre ea, ea a venit spre mine. Am luat-o în braţe ca şi cum aş fi ştiut-o de o viaţă. «Ştiu că tu cânţi, te-am văzut la televizor. Vrei să compui o melodie pentru mine?», m-a întrebat. «Da, am să scriu ceva pentru tine, dar să-mi dai numărul de telefon ca să ţi-o cânt», i-am spus, vrăjit. Am plecat acasă şi până spre seară am scris versurile şi le-am pus pe note. Parcă au venit de la sine. Am sunat-o şi i-am cântat melodia pe care am numit-o «Dragoste la prima vedere». A doua zi am sunat iar, dar mi-a răspuns o bătrână. Mi-a spus că la respectivul număr nu avea cum să răspundă o fată, pentru că ei nu aveau nicio nepoată, nici vreo fată în gazdă şi nici nu îi vizitase seara cineva. Nici acum nu ştiu să explic misterul acestei întâlniri", povestea Ilie Micolov pentru Adevarul.

Albumul cu acelasi titlu ca hitul lui Ilie Micolov, "Dragoste la prima vedere", s-a vandut in nu mai putin de 600.000 de exemplare.

Ilie Micolov a murit, azi de dimineata, la orele 11.20, dupa o grea suferinta! Vedete muzicii usoare din anii’80 suferea de multe boli, de la diabet si astm pana la o grava problema la nivelul picioarelor, care, spuneau prietenii, erau atat de umflate si de pline de apa incat ii artistului ii era imposibil sa se deplaseze. "Cu toate acestea, in momentul in care i s-a facut rau, pe la ora 10.00 si medicii de la salvare au venit sa il resusciteze, fiindca nu mai putea sa respire, s-a dat un verdict si mai grav. Ilie avea metastaze osoase si nu s-a mai putut face nimic pentru el! In ciuda interventiei doctorilor de la Ambulanta, intr-un final s-a constatat decesul. Dumnezeu sa-l ierte", au povestit persoane apropiate artistului.

Galerie foto