Cum a salvat complicele lui Gheorghe Dincă ancheta în cazul Caracal? DIICOT, la un pas să rateze toată ancheta dacă nu dovedește crima organizată

Apariția unui complice în cazul Caracal a picat la țanc pentru procurorii DIICOT, altfel toată ancheta putea fi compromisă.

Autor: Radu Constantin

In articol:

O informație bombă lansată pe surse judiciare conduce la o nouă gafă majoră pe care autoritățile au comis-o în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea scăpa sau, într-un caz mai optimist – dosarul s-ar putea relua de la zero pentru că acesta nu era de competența DIICOT, care nu anchetează cazuri de omor sau viol (acuzațiile lui Dincă).

Acesta ar fi și unul dintre motivele pentru care ancheta nu s-a finalizat, pentru că dosarul risca să fie respins de judecător în camera preliminară iar probele adunate să fie lovite de nulitate. Apariția lui Ștefan Risipiteanu, posibil complice la viol ar putea duce însă la teoria că a existat un grup infracțional sau chiar o rețea infracțională – iar acesta este, într-adevăr, de domeniul DIICOT.

Ioana Ene Dogioiu: ”DIICOT trebuie să dovedească traficul”

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a scris încă din luna august că dosarul DIICOT ”stă pe un butoi de pulbere” și că procurorii caută soluții pentru ieșirea din impas, inclusiv o posibilă schimbare de legislație.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

”Grav este că tot ce muncesc acum acești ofițeri ar putea fi aruncat de încăpățânarea DIICOT de a păstra cazul cu care n-are nici o treabă. DIICOT este o structură de parchet cu competență specială – crimă organizată și terorism. Această structură ar fi competentă să ancheteze acest caz dacă și numai dacă Gheorghe Dincă ar face parte dintr-o rețea de trafic de minori și/sau femei.

(...).

Se poate întâmpla ca dosarul să se poticnească în camera preliminară. Este un teritoriu foarte sensibil și extrem de imprevizibil. Dacă dai peste un judecător mai lax pe procedură, poate da lumină verde unui dosar de omucidere instrumentat de DIICOT.

Citeste si: Detalii incredibile despre complicele lui Dincă! Bărbatul ars pe mâini care a violat-o pe Luiza era un pierde vară, fără familie și fără casă

Citeste si: Gheorghe Dincă, chemat la audieri din nou, după ce complicele lui a fost arestat

Citeste si: Ce spun vecinii din Caracal despre complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu: „Nu-l cred în stare pe ăla”

Dacă dai însă peste un procedurist riguros, acesta poate respinge rechizitoriul pe motiv de necompetență a DIICOT, care fie și-a extins competența în mod nelegal pe un omor pornind de la un trafic inexistent, fie chiar mai rău, a inventat o infracțiune care să-i atragă competența și evident nu a reușit să o susțină, adică a făcut o șmecherie prin care să atragă cauza”, a scris Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Dosarul Caracal a fost preluat de DIICOT în iunie și abia în noiembrie procurorii au smuls de la Dincă mărturia că a avut un complice. Ștefan Risipteanu a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu, după ce i-a cerut lui Dincă să facă sex cu ea. Este posibil însă ca simpla mărturie să nu fie suficientă iar în lipsa corpului va fi destul de complicat pentru porcurori să dovedească în instanță fie violul fie crima.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Cumpănașu, noi dezvăluiri despre ”butoiul groazei”! Ce scrie în dosarul anchetei cazului Caracal

Avocatul Tonel Pop nu știa despre abuzurile complicelui lui Dincă: „Suntem sfidați!”

A fost reținut complicele lui Gheorghe Dincă! Cine e bărbatul care a violat-o și el pe Luiza Melencu

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Se dau 900 de euro de persoană! Decizie fără precedent pentru milioane de oameni

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies