Stiri

Cum a scapat Carol al II-lea de prima iubita a Regelui Mihai, neagreata de casa regala: "Yvonica a dat scrisorile cerute si i s-a depus la banca dota de 2.000.000 lei”

Prima iubita a Regelui Mihai nu a fost pe placul tatalui Carol al II-lea, care a dat bani ca sa rezolve despartirea celor doi.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Petru Luca


Cum a scapat Carol al II-lea de prima iubita a Regelui Mihai, neagreata de casa regala: "Yvonica a dat scrisorile cerute si i s-a depus la banca dota de 2.000.000 lei”icon photo

Jurnalul personal al lui Carol al II-lea, publicat in 2004 la Editura Curtea Veche, dezvaluie stilul autoritar promovat de monarh in raport cu fiul lui, Mihai (1921-2017). Dezamagit de faptul ca Mihai, pe atunci in varsta de 16 ani, se aventurase intr-o relatie amoroasa cu Yvonica, Carol al II-lea s-a implicat personal in ecuatie, incercand sa-l faca pe fiul sau sa provoace cat mai repede despartirea. 

“A venit şi Yvonica să-l vază pe Mihăiţă. Au fost, după masă, amândoi la mine” sau “Mihăiţă, foarte agitat, a voit-o cu orice preţ pe Yvonica; n-a avut noroc, s-a aranjat pentru astă-seară", nota Carol al II-lea in jurnal despre intalnirile celor doi tineri, incepute in 1937. Ajutat si de iubita Elena Lupescu, care negocia cu Yvonette termenii despartirii, Carol al II-lea tragea singur concluzii despre viata sentimentala a lui Mihai. “A constatat că nu poate fi vorba de iubire din partea ei faţă de Mihăiţă. Şi el, bietul băiat, îşi făcea iluzii”. Pana la urma, dupa ce a stabilit cu iubita lui Mihai suma potrivita pentru o intelegere amiabila, pe 24 iulie 1939, Carol isi exprima satisfactia in scris. “Yvonica a dat scrisorile cerute şi i s-a depus la bancă dota de 2.000.000 lei”.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Femeia din Botosani care a cantat non-stop o saptamana pe patul de spital a murit! Vezi aici in ce conditii dramatice a decedat Valeria Iurescu icon photo

Vedete

Femeia din Botosani care a cantat non-stop o saptamana pe patul de spital a murit! Vezi aici in ce conditii dramatice a decedat Valeria Iurescu

In 2013, cazul unei femei din judetul Botosani soca opinia publica, Valeria Iurescu cantand non-stop, vreme de o saptamana, pe patul de spital.

Titlu secțiune