Cum afectează epidemia de coronavirus livrările de smartphone-uri la nivel global?

Livrările de smartphone-uri sunt afectate de epidemia de coronavirus, scăzând chiar și în cea mai mare piață din lume – China – dar și în alte regiuni, cum ar fi India, Marea Britanie, SUA sau Singapore.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Cum afectează epidemia de coronavirus livrările de smartphone-uri la nivel global?


In articol:

În acest an, coronavirusul este vinovat de faptul că livrările la smartphone-uri au scăzut cu 13% la nivel global. În China, livrările de smartphone-uri au atins cifra de 73 de milioane în primul trimestru al anului 2020, dar este cu 18% în scădere față de anul trecut. Se pare că piața smartphone-urilor din China a avut succes în timpul pandemiei coronavirusului. 

Totuși, piața globală a smartphone-urilor are în continuare succes. De exemplu, Apple a spus despre câștigurile sale din primul trimestru că au atins așteptările investitorilor, dar că acum a observat o încetinire semnificativă a creșterii. Compania a anunțat că a câștigat 58,3 miliarde de dolari, mai mult decât se așteptau investitorii (respectiv la 54,54 miliarde de dolari). Pentru semestrul II, compania se așteaptă să câștige și mai mult, în jur de 63-67 miliarde de dolari.

Se pare că epidemia a afectat activitatea companiei în ceea ce privește vânzările de iPhone, Mac, iPad. La aceste categorii, Apple a avut o scădere a vânzărilor în fiecare an. 

Care sunt principalii furnizori care au avut succes în perioada epidemiei de coronavirus?

Cum afectează epidemia de coronavirus livrările de smartphone-uri la nivel global?

În această perioadă dificilă, un procent de 95% din totalul pieței chineze a fost reprezentat de 5 mari furnizori, care au reușit această performanță pentru că au avut cele mai mari resurse financiare, potrivit datelor furnizate de  Canalys:

 

  • Huawei ocupă poziția de lider pe piața chineză. Acesta a vândut cele mai multe smartphone-uri. Specialiștii spun că este singurul care și-a crescut livrările de telefoane mobile chiar și în condiții complicate, cum au fost în acest an. Acest furnizor a făcut față cu brio pe o piață dificilă, ca cea din China, în perioada pandemiei.
  • Un alt furnizor este Oppo la care livrările de smartphone-uri au scăzut cu 26%.
  • Pe locul al treilea se află Vivo, care a avut o scădere a livrărilor de telefoane inteligente cu 19%.
  • Apoi urmează Xiaomi la care livrările de smartphone-uri au scăzut mult.
  • Apple se află pe locul cinci din acest punct de vedere, a avut o scădere de 4%.

 

Epidemia de coronavirus strică multe dintre planurile marilor companii. Trăim într-o perioadă în care prioritățile trebuie schimbate. Cei care cumpără un smartphone trebuie să achiziționeze și o husă de telefon de calitate, pentru a proteja telefonul și a-i prelungi durata de viață. În prezent, accesoriile îndeplinesc și rolul de personalizare al smartphone-ului, de aceea se preconizează că vânzările vor crește. Oamenii schimbă telefoanele mobile destul de des, unii chiar în fiecare an și astfel au nevoie și de accesorii pentru ele. Carcasa sau husa telefonului este destul de importantă și nu se alege la întâmplare. În ultimii ani, s-a observat tendința clienților de a pune accent pe calitatea produselor, pe eleganță și designul modern.

Pandemia a îngreunat implementarea infrastructurii 5G din China, cât și lansarea de dispozitive de la furnizori. Analistul Louis Liu a anunțat că Huawei este lider în cota de piață 5G, cu un procent de 26%. Urmează Vivo, Oppo și Xiaomi. Pentru a crește vânzările se vor reduce costurile tarifare 5G și se vor oferi stimulente de vânzare la dispozitivele 5G.

În acest an s-au văzut eforturile companiilor de a utiliza tehnologia în lupta împotriva coronavirusului. Astfel, au fost implementate inovații tehnologice precum sunt:

 

  • Căști inteligente prin care se poate măsura automat temperatura corpului pietonilor, de la o distanță de 5 m. Acestea emit un semnal dacă pietonul are febră.
  • Imprimarea 3D pentru producerea de supape respiratorii, care fac legătura cu măștile de oxigen.
  • Un manual online de Coronavirus Tech prin care sunt prezentate modalități noi de a utiliza tehnologia în timpul pandemiei.
  • Drone și tehnologie pentru a transporta probe și consumabile medicale, sau pentru atenționarea populației să poarte măști de protecție și pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
  • Jocuri prin care copii învață despre distanțarea socială.

 

Eforturile companiei Apple în domeniul livrării de știri au dat roade, utilizatorii au atins un nivel destul de bun, chiar și în timpul crizei epidemiei de coronavirus. Apple News a atins cifra de 125 milioane de utilizatori activi lunar. Se pare că această platformă a avut succes din serviciile pe care le-a oferit, acestea au crescut semnificativ.

În 2019, compania a lansat Apple News +, care este o versiune plătită prin care utilizatorii aveau acces la reviste și site-uri de știri cu un conținut informativ interesant, pachetul fiind de 9,99 USD/ lună. Inițial Apple livra știri doar prin Newsstand, prin abonamente la reviste digitale, care puteau fi cumpărate prin iTunes Store. Acum are versiunea Apple News +.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate