Cum alegi dozatorul de apa pentru compania ta?

Sanatatea angajatilor tai este cea mai importanta, de aceea este necesar sa incurajezi in compania ta consumul de apa.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Desi apa este o componenta vitala pentru organism, ea trebuie consumata cu atentie, deoarece industrializarea masiva, schimbarile climatice si poluarea au afectat intens calitatea acesteia. Din acest motiv, un dozator de apa cu filtre de purificare ar putea fi cea mai buna solutie pentru compania ta. De aceea, iti venim in ajutor si iti spunem cum sa alegi cel mai bun dozator de apa pentru echipa ta!

Filtrarea apei

Este necesar ca orice dozator sa fie dotat cu mai multe filtre, pentru ca apa consumata sa fie pura, cu miros si gust placut, fara bacterii, microorgasnime, impuritati, sedimente, metale grele sau alte elemente daunatoare organismului. Calitatea apei de la un dozator dotat cu un astfel de sistem de filtrare este net superioara apei imbuteliate, deoarece plasticul afecteaza proprietatile oricarui lichid. De obicei, aparatele performante sunt deja dotate cu sistem de filtrare, care retin impuritatile foarte mici si elimina substantele nocive din compozitia apei, cum ar fi clorul sau pesticidele. Orice dozator performant ar trebui sa fie dotat cu urmatoarele tipuri de filtre:

  • Filtrul sediment – care retine impuratile marunte, particulele care sunt de 15 ori mai mici decat un bob de nisip;
  • Filtrul Pre-Carbon –este recomandat pentru ca ajuta la eliminarea substantelor chimice din apa, cum ar fi insecticidele, clorul si materialele sintetice cangerigene;
  • Filtrul UF – acesta este un filtru de inalta precizie, care elimina in totalitate microorganismele si bacteriile pentru Giardia sau Ecoli;
  • Filtrul Post Carbon – acest filtru este realizat pe baza de carbona activ granular, iar atunci cand apa trece prin el, aceasta isi recapata culoarea si gustul natural.

Cantitatea de apa si dimensiunea dozatorului

Inainte de a achizitiona un dozator de apa pentru companie, este necesar sa iei in calcul numarul de angajati pe care il ai. Capacitatea maxima de lichid filtrat variaza de la un model la altul, insa nu are rost sa achizitionezi un aparat care poate filtra doar doi litri de apa, pentru ca o asemenea cantitate nu ar fi de ajuns nici macar pentru doua persoane. De aceea, pentru o companie, este necesar sa optezi pentru un dozator cu o capacitate mai mare de filtrare, pentru ca angajatii sa poate consuma apa fara probleme.

Daca nu dispui de foarte mult spatiu liber in companie, poti opta pentru un dozator mic, cu un design elegant, iar daca ai parte de un spatiu generos, poti alege un dozator mai mare, cu mai multe functii si optiuni. Dozatoarele de dimensiuni mici se alimenteaza de obicei de la sursa de apa a orasului sau cu ajutorul unor bidoane de maximum 5 litri, in timp ce un dozator mai mare poate fi alimentat cu bidoane de 20 de litri, sau chiar mai mari.

Functiile dozatorului

Daca ai o companie cu mai multi angajati, iti recomandam sa optezi pentru un dozator dublu, care furnizeaza atat apa rece, cat si apa calda. Poate ca la inceput nu ti se va parea util, insa angajatii tai cu siguranta vor avea nevoie si de apa calda, mai ales atunci cand vor dori sa isi faca ceaiuri sau sa isi prepare supe instant.

In ceea ce priveste racirea apei, aceasta poate fi facuta pe baza de compresie si freon, aceasta metoda fiind indicata in cazul unei cantitati mai mari de apa, cum ar fi racirea a 3-4 litri de apa/pe ora.

Intretinere si garantie

Un dozator de apa nu necesita ingrijiri speciale, insa in functie de model,  unele aparate ar putea avea nevoie de un tratament special. In cazul anumitor modele este necesara inlocuirea filtrelor, la o anumita perioada de timp, asa ca este important sa te asiguri ca poti procura usor filtrele de schimb. Inainte de a investi intr-un dozator de apa, trebuie sa verifici daca producatorul ofera garantie si service pentru produsele sale, pentru a te asigura astfel ca aparatul este unul de calitate.

Asadar, un dozator de apa potrivit pentru compania ta ar trebui sa fie dotat cu cat mai multe filtre de curatare a apei si sa aiba o capacitate mai mare de filtrare, pentru a face fata unui numar mai mare de consumatori.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate