Cum alegi folie profesionala solarii pentru a menține umiditatea în interior?

Legumicultorii sau producătorii florali care au în grijă zeci sau sute de hectare cu recolte proprii, știu cât de importantă este umiditatea atmosferică într-un solar sau într-o seră, pentru buna creștere și dezvoltare a plantelor.

Din acest motiv, caută să le ofere cele mai bune condiții și din acest punct de vedere. Să lucrezi cu plante vii nu este ușor, deoarece, ca și oamenii, acestea au nevoie de căldură în sezonul rece, de apă și elemente nutritive, trebuie să fie ferite de dăunători și de boli și tratate în cazul în care se îmbolnăvesc. Însă o dată ce ai stăpânit această meserie, lucrurile devin floare la ureche.

Trebuie doar să investești cu cap, până când asiguri recoltelor tot ce le-ar trebui pe termen lung.

Cum poți menține umiditatea atmosferică în parametri optimi, cu ajutorul unei folii profesionale? Prin proprietățile sale, folia ce acoperă în întregime construcția metalică creează un efect de seră, menținând temperaturile din interior mereu pozitive și suficient de ridicate, astfel încât plantele să crească și să se dezvolte armonios.

Din acest motiv, se folosește folie deschisă la culoare, dar nu transparentă în totalitate, pentru a permite și luminii să ajungă la plante pentru procesul de fotosinteză, proces fără de care nu s-ar ajunge niciodată la un rezultat. Folia aceasta este de mai multe tipuri și de regulă se găsește în magazinele de profil. Pentru cumpărături mai ușoare, optează pentru magazinele online, pentru că sunt mai ușor de ,,colindat’’.

Cum alegi folie profesionala solarii pentru a mentine umiditatea in interior? Dacă ești novice și nu știi prea multe lucruri sau informații despre acest produs, cere sfatul unor specialiști sau direct producătorilor de la care ai achiziționat-o. Folia este de mai multe tipuri, în funcție de nevoi, deci e mai bine să știi de la început ce variante sunt.

Cea mai recomandată este, însă, folia termică.

Este extrem de eficientă în menținerea umidității în interiorul serei sau solarului. Este ușor de montat și rezistă chiar și până la câțiva ani, fără să fie nevoie de intervenții speciale în ceea ce o privește. Este recomandat, totuși, să o înlocuiești o dată la câțiva ani, deoarece își pierde proprietățile cu timpul, din cauza intemperiilor vremii (soare puternic, grindină, zăpadă).

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Umiditatea atmosferică este utilă pentru plante și în sezonul rece, nu este un aspect pe care trebuie să îl neglijăm doar pentru că afară este frig. Trebuie reținut acest lucru și trebuie aplicate soluții viabile care să ajute în acest sens.

Apelează, așadar, la specialiști în domeniu dacă ești la început de drum și încă înveți tainele agriculturii, care de altfel cuprinde foarte multe ramuri (pomicultură, legumicultură, floricultură și așa mai departe). Te poți folosi de literatura de specialitate sau poți căuta informații în online, pentru că și aici vei găsi foarte multe detalii prețioase, mai simplu și mai rapid.

Ce avataje prezintă recoltele la sere/ solarii? Mult mai multe decât recoltele crescute în câmp deschis! În primul rând, poți obține recolte bogate și în extrasezon, adică iarna, când afară nu mai crește nimic! Tot mai mulți oameni caută producători personali de la care să achiziționeze fructe și legume proaspete în sezonul rece, deoarece preferă produsele autohtone, naturale, netratate chimic. Poate deveni o afacere extrem de profitabilă, dacă ești o persoană implicată în această activitate, care nu este pentru oricine (implică și muncă fizică). Însă rezultatele obținute vor fi foarte satisfăcătoare și cu siguranță te va motiva să mergi mai departe, pentru a-ți mări și mai mult orizonturile în ceea ce privește propria afacere.

Ce poți cultiva? Absolut orice! Realitatea este că poți cultiva orice, atât timp cât mediul din jur este unul controlat. Există posibilități multe în ceea ce privește recoltele crescute în sere/ solarii și acest lucru este apreciat de toți cei care activează în acest domeniu. Iar acest lucru îi încurajează și pe micii fermieri să practice recoltele extrasezon crescute în medii controlate. Poți începe cu o mică investiție pe care să o fructifici pe parcursul anilor, pe măsură ce treci de la o recoltă la alta și tot așa. Poți încheia contracte cu lanțuri de restaurante care doresc produse proaspete de la producători autohtoni. După cum spuneam, posibilitățile sunt multe!

De ce este profitabil să crești fructe sau legume? Deoarece reprezintă alimentele de bază fără de care nu putem trăi. Hrana este un aspect important pentru toți, de aceea este atât de încurajată agricultura, iar micii fermieri pot chiar să primească fonduri nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea. Dar acest lucru este mai mult decât încurajator și cu siguranță este bine – venit oricând, pentru oricine activează în domeniu. Cu siguranță, omenirea are nevoie de produse proaspete și netratate cu chimicale periculoase, are nevoie de mâncare cât mai sănătoasă, deoarece și hrana sănătoasă contribuie la un stil de viață mai bun și o durată de viață mult mai mare.

Chiar dacă nu poți să pornești o afacere în domeniul agriculturii, din lipsa de spațiu pe care să crești plantele, asta nu înseamnă că o mini – grădină de legume nu te poate încânta pe tine și pe cei dragi ție. Profită de terenul din jurul casei pentru a crește propriile recolte de legume sau pomi fructiferi, de care să te bucuri așa cum știi mai bine.

Poți consuma alimentele proaspete sau le poți prelucra în murături, dulcețuri, zacuscă, gemuri sau alte preparate pe care le poți păstra chiar și pe perioada iernii, pentru că, de regulă, acestea rezistă chiar și luni de zile fără să își schimbe gustul, aspectul sau textura și sunt și extrem de bune la gust.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Live stream "Doctorul minune", luni, 6 decembrie 2021. Vezi online penultimul episod din serialul turcesc

Mesaje deosebite de Noapte Bună. Urări și gânduri bune pe care le poți trimite familiei, iubitei sau prietenilor

Câte zile are luna ianuarie? Vezi care au fost cele mai importante evenimente petrecute în luna ianuarie

Horoscop Zilnic Marți 7 Decembrie 2021: Taurii închid în sfârșit poarta trecutului și privesc încrezători spre viitor, Racii se află într-o perioadă în care sunt foarte activi

Veste șocantă care zguduie lumea: Va domina totul. Nu va scăpa nimeni

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Liviu Dragnea o face pe Irina Tănase să plătească scump pentru presupusa infidelitate. Blondina a fost informată

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies