Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină?

Achiziționarea unei mașini reprezintă un moment important. Cum alegi o mașină bună și ce trebuie verificat când vrei să-ți cumperi o mașină? Aflați mai jos.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

Cum alegi o mașină bună și ce trebuie verificat când vrei să-ți cumperi o mașină? Sunt întrebări pe care fiecare dintre noi, cei care deținem un permis de conducere ni l-am pus. Iată câteva sfaturi de la specialiști.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Începem de la vopsea

Dacă te întrebi cum alegi o mașină bună și ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi o mașină, primul răspuns ar fi: caroseria. Aici este primul semn că o mașină este mai uzată decât vânzătorul. Atenție la petele de rugină: acestea pot indica o stare avansată de degradare a vopselei, pe sub stratul de suprafață. Se mai verifică uzura pedalei de frână, nivelul de corodare a bateriei sau elemente de caroserie de altă nunață.

Citeste si: Ce mașină vă puteți cumpăra dacă veți deveni părinți

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Nu uita de istoricul mașinii

Alegerea unei mașini bune implică să verifici, atunci când vrei să cumperi un automobil și istoricul acestuia. Consultarea istoricului mașinii a devenit obligatoriu, în condițiile în care în România sunt aduse tot mai multe mașini din străinătate. Astfel se evită pericolul ca mașina să fie furată sau să fi avut o daună totală. Istoricul unui automobil se poate verifica la reprezentanță sau pe site-uri de specialitate care oferă acest serviciu contracost.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Apelează la un specialist

Ce mai trebuie verificat cânt vrei să-ți cumperi o mașină? Dacă nu știi, vorbește un mecanic. Nu cumpăra niciodată o mașină fără ca aceasta să fie văzută de un mecanic. În prezent, există specialiști care pot fi ”închiriați” atunci când mergi la o vizionare sau și mai bine, mergi cu mașina la o inspecție amănunțită într-un service autorizat. Unele automobil pot avea unele defecte care nu se pot vedea la prima vedere printr-o simplă ridicare a capotei.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: 9 tipuri de etichete necesare pentru afacerea ta

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Ce trebuie să știi despre chilipiruri

Există un singur lucru pe care trebuie să-l știți despre ”chilipiruri”. Că ele nu există! Un preț mic la o mașină care valorează mai mult garantează faptul că respectivul automobil are un defect ascuns, că s-a umblat la kilometraj sau că a fost implicat într-un accident mai serios.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Mașină scumpă egal cheltuială mare de întreținere

O mașină înseamnă și cheltuieli cu service, consumabile, etc. Nu are nici un rost să-și cumperi o mașină scumpă, cu mulți cai putere, dacă cheltuielile ulerioare îți depășesc posibilitățile. Să nu nu uităm că o mașină reprezintă în primul rând un mijloc de locomoție și abia apoi o marcă personală sau de statut social.

Citeste si: 10 reguli de SIGURANȚĂ pentru fetele care fac autostopul! Ce să faci și ce să nu faci dacă urci în mașina unui străin

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Cum alegem motorizarea?

Nu plăti mai mult decât face. Nu ai nevoie de o mașină cu sute de cai putere dacă cea mai mare parte a timpului îl petreci în traficul urban. Nu cumpăra o mașină mare dacă știi că ai probleme cu locurile de parcare. Dacă, dimpotrivă, ai nevoie de o mașină de familie sau pe care o folosești pe un teren accidentat, evită motorizările mici.   

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cei care au permis trebuie să citească asta! Ce schimbări se produc când reînnoiești sau obții permisul

Brăduții parfumați de la oglinda retrovizoare a mașinii pot atrage amenzi usturătoare. Ce sancțiuni riscă șoferii care încalcă Codul Rutier

5 aspecte importante despre RCA pe care multi soferi nu le stiu

Un instructor auto român îi învăța pe elevi să conducă în timp ce era beat! Riscă acum închisoarea

Accident în Covasna! Trei persoane s-au stins din viață, iar alte două sunt în stare gravă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies