Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină?

Achiziționarea unei mașini reprezintă un moment important. Cum alegi o mașină bună și ce trebuie verificat când vrei să-ți cumperi o mașină? Aflați mai jos.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Cum alegi o mașină bună și ce trebuie verificat când vrei să-ți cumperi o mașină? Sunt întrebări pe care fiecare dintre noi, cei care deținem un permis de conducere ni l-am pus. Iată câteva sfaturi de la specialiști.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Începem de la vopsea

Dacă te întrebi cum alegi o mașină bună și ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi o mașină, primul răspuns ar fi: caroseria. Aici este primul semn că o mașină este mai uzată decât vânzătorul. Atenție la petele de rugină: acestea pot indica o stare avansată de degradare a vopselei, pe sub stratul de suprafață. Se mai verifică uzura pedalei de frână, nivelul de corodare a bateriei sau elemente de caroserie de altă nunață.

Citeste si: Ce mașină vă puteți cumpăra dacă veți deveni părinți

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Nu uita de istoricul mașinii

Alegerea unei mașini bune implică să verifici, atunci când vrei să cumperi un automobil și istoricul acestuia. Consultarea istoricului mașinii a devenit obligatoriu, în condițiile în care în România sunt aduse tot mai multe mașini din străinătate. Astfel se evită pericolul ca mașina să fie furată sau să fi avut o daună totală. Istoricul unui automobil se poate verifica la reprezentanță sau pe site-uri de specialitate care oferă acest serviciu contracost.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Apelează la un specialist

Ce mai trebuie verificat cânt vrei să-ți cumperi o mașină? Dacă nu știi, vorbește un mecanic. Nu cumpăra niciodată o mașină fără ca aceasta să fie văzută de un mecanic. În prezent, există specialiști care pot fi ”închiriați” atunci când mergi la o vizionare sau și mai bine, mergi cu mașina la o inspecție amănunțită într-un service autorizat. Unele automobil pot avea unele defecte care nu se pot vedea la prima vedere printr-o simplă ridicare a capotei.

Citeste si: 9 tipuri de etichete necesare pentru afacerea ta

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Ce trebuie să știi despre chilipiruri

Există un singur lucru pe care trebuie să-l știți despre ”chilipiruri”. Că ele nu există! Un preț mic la o mașină care valorează mai mult garantează faptul că respectivul automobil are un defect ascuns, că s-a umblat la kilometraj sau că a fost implicat într-un accident mai serios.

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Mașină scumpă egal cheltuială mare de întreținere

O mașină înseamnă și cheltuieli cu service, consumabile, etc. Nu are nici un rost să-și cumperi o mașină scumpă, cu mulți cai putere, dacă cheltuielile ulerioare îți depășesc posibilitățile. Să nu nu uităm că o mașină reprezintă în primul rând un mijloc de locomoție și abia apoi o marcă personală sau de statut social.

Citeste si: 10 reguli de SIGURANȚĂ pentru fetele care fac autostopul! Ce să faci și ce să nu faci dacă urci în mașina unui străin

Cum alegi o mașină bună: ce trebuie să verifici când vrei să-ți cumperi mașină? Cum alegem motorizarea?

Nu plăti mai mult decât face. Nu ai nevoie de o mașină cu sute de cai putere dacă cea mai mare parte a timpului îl petreci în traficul urban. Nu cumpăra o mașină mare dacă știi că ai probleme cu locurile de parcare. Dacă, dimpotrivă, ai nevoie de o mașină de familie sau pe care o folosești pe un teren accidentat, evită motorizările mici.   

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate