Cum arată şi ce valoare are bancnota aniversară lansată de BNR cu ocazia Centenarului!

Banca Naţională a României a lansat de Ziua Naţională a României o bancnotă aniversară cu valoarea de 100 lei, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Autor: A. I.

Pe aversul bancnotei aniversare se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: în partea dreaptă portretele Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria, dedesubt, pe două rânduri, numele acestora şi anii de viaţă, respectiv "Regele Ferdinand I 1865-1927" şi "Regina Maria 1875-1938", iar în zona centrală o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Potrivit Băncii Centrale, bancnota va avea următoarele caracteristici: dimensiuni 147x82 mm (cu o toleranţă de +/-1 mm), culoare predominantă albastru, imprimată în tehnică mixtă plană/relief, pe suport de polimer, fereastră transparentă complexă.

Tot pe avers mai sunt imprimate: stema României, în stânga sus, denumirea băncii centrale "Banca Naţională a României" pe orizontală sus, iar dedesubtul acesteia medalionul cu sigla BNR şi, mai jos, anii "1918-2018". Valoarea nominală este înscrisă de patru ori, după cum urmează: în stânga jos, pe orizontală, în cifre "100", în partea centrală jos, în litere, pe două rânduri "Lei Una Sută", în dreapta jos, pe verticală, în litere "Una Sută Lei" şi în dreapta sus, pe verticală, în cifre "100".

Preţul de vânzare al bancnotei aniversare pentru colecţionare, cu tema 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, este de 150 lei, fără TVA, inclusiv pliantul de prezentare, informează Agerpres. Bancnota aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 lei, dedicată marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, are putere circulatorie pe teritoriul României.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Soţul Andreei Bălan, mesaj dur de Centenar! George Burcea: ”Mi-aş lua tot ce am mai scump şi aş zbura departe”

Fiica lui Aurelian Preda, show total, de Centenar, la Jilava! Fotografii EXCLUSIVE

Incredibil! Zeci de copii au fost nevoiţi să doarmă în Catedrală, după Centenar. Ce s-a întâmplat

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

Molima care amenință România! O nouă epidemie ne lovește crunt S-au descoperit patru noi focare

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Video teribil. Cum arată Apocalipsa într-o secundă. Imaginile s-au derulat în direct

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies