Cum citești corect etichetele de pe produsele alimentare. Trei aspecte de care să ții cont

Cum trebuie să citești etichetele de pe produsele alimentare. Iată cele mai simple moduri de a fi păstra o alimentație sănătoasă.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cum citești corect etichetele de pe produsele alimentare. Eticheta cu informații nutriționale a fost stabilită prima oară în 1990 și a fost concepută ca un instrument pentru a informa consumatorii despre Ingrediente și nutrienți. Cei mai mulți consumatori nu verifică etichetele, dezinteres ce dăunează asupra sănătății lor.

Află aspectele de care ar trebui să ții cont când mergi la cumpărături.

Cum citești corect etichetele de pe produsele alimentare

Cel mai bun sfat pe care specialiștii îl oferă este ignorarea totală a ambalajelor ce se află pe partea din față a produsului. De cele mai multe ori, aceste etichete au rolul de a ademeni cumpărători, menționând cât de benefice sunt Ingredientele și proprietățile produsului. Studiile arată că etichetele din față îi face pe oameni să creadă că alimentul este mult mai sănătos decât un produs care nu are astfel de inscripții. 

cum citesti etichetele produselor alimentare

Trei aspecte de care să ții cont când citești etichetele alimentare

[Sursa foto: PixaBay]

Un alt aspect de care să țineți cont este citirea atentă a ingredientelor de pe lista alimentară. Acestea sunt poziționate de la cea mai mare la cea mai mică cantitate, ceea ce înseamnă că primul ingredient primează.

Regula de aur este să inspectați primele trei ingrediente, iar dacă acestea includ cereale rafinate, un tip de zahăr sau uleiuri hidrogenate, produsul este nesănătos. O listă cu mai mult de trei rânduri de ingrediente este, de asemenea, considerat nesănătos.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre boala care îi sperie pe părinții! Cum se transmite, previne și tratează mână – gură-picior| EXCLUSIV

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

Majoritatea persoanelor nu sunt atente la ingrediente, căci sunt preocupate să inspecteze numărul de calorii și carbohidrați ai alimentului. O mișcare absolut necesară, însă de cele mai multe ori oamenii consumă mai mult decât o singură porție din produsul respectiv, adică un număr mult mai mare de calorii. De aceea, este bine să vă uitați la valorile nutriționale care sunt indicate pentru 100 de grame de produs și să le înmulțiți cu cantitatea totală a alimentului pe care urmează să-l cumpărați. 

ANPC interzice vânzarea alimentelor care au etichetă-semafor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a transmis la jumătatea lunii septembrie că își dorește scoaterea din vânzare a alimentelor cu etichete-semafor. Măsura urmează să fie luată în considerare chiar de la 1 noiembrie, ceea ce bagă în sperieți comercianții care trebuie să scoată de la rafturi sute de mii de produse în următoarele două săptămâni. 

„Consumatorul mediu informat nu are bagajul de cunoștințe necesar pentru a lua orice decizie de tranzacționare, așa cum este ea indicată sau cum este sfătuit să o facă prin ambalarea produselor”, a transmis șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Citeste si: Educație pentru o alimentație sănătoasă, o inițiativă „pe bune” pentru fiecare român. Ce revoluție s-ar putea produce în Parlamentul European?| EXCLUSIV

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

Eticheta-semafor este cea în cinci culori, de la verde la roșu, unde verde închis înseamnă că produsul este sănătos și roșu înseamnă că alimentul are multe calorii și se recomandă consumarea rară a acestuia. 

 

sursă: libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Roman, reacție acidă cu privire la modul în care sunt tratate femeile agresate: „Mulți cred că femeia este doar o bucată de carne”

Medicul Monica Pop, despre cauzele care i-ar fi adus sfârșitul lui Nosfe. Tot mai mulți tineri fac aceste greșeli: „Foarte mare grijă cu lucrurile astea”

Un copil din Arad a rămas al nimănui, după ce și mama lui s-a sinucis! Tot el și-a găsit și tatăl fără suflare în garaj

Oğulcan din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze alături de colegii săi! Iată cum au fost surprinși carismaticii actori în spatele camerelor de filmat!

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Andreea Marin, la un pas de a-și pierde viața din cauza depresiei! Vedeta a tras un semnal de alarmă, după ce și-a dat seama prin ce a trecut

Marisa Paloma, câștigătoarea sezonului 3 „Bravo, ai Stil!”, se mută în casă nouă: ”Sunt mândră de această realizare”- VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies