Vedete

Cum i-a făcut Smiley de râs pe polițiștii locali care au vrut să-l amendeze pentru afișe ilegale! Cântărețul a refuzat să plătească și ”i-a desființat” pe agenții primăriei EXCLUSIV

Smiley este favoritul polițiștilor de la MAI, însă are șanse mari să devină inaimicul public al celor de la ”locală”.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Smiley s-a împrietenit la cataramă cu Ministerul de Interne după ce piesa lui ”Pierdut buletin” a fost folosit într-o campanie a Poliției Române. Lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre Poliția Locală, pe care interpretul a ”umilit-o” în instanță, pe motiv că i-au acordat aiurea mai multe amenzi contravenționale pentru lipirea unor afișe în locuri ilegale.

Smiley a fost amendat de Poliția Locală atât în sectorul 2 cât și în sectorul 3, după ce agenții angajați de primărie au găsit afișe care promovau concertul artistului din iunie 2018 pe ”suprafața verticală a unui echipament tehnico-utilitar”. Pe scurt, este vorba de câțiva stâlpi electrici care au fost ”împodobiți” cu afișele lui Smiley pentru show-ul de la Arenele Romane. Amenzile au fost trimise direct pe adresa companiei deținute de Smiley, HaHaHa Production și se ridicau la aproximativ 1.000 lei fiecare.

Smiley nu poate fi bănuit că nu ar dispune de aceste sume, însă cântărețul a refuzat pur și simplu să plătească. Mai mult, el a contestat în instanță amenzile și a câștigat procesele pe linie. Asta datorită unor erori făcute de agenții de la Poliția Locală, aceștia nerușind să scrie niște procese verbale care să nu fie atacabile.

Ce s-a întâmplat în instanță? Ei bine, avocații lui Smiley au reclamat faptul că nici artistul și nici compania lui nu au fost cei care au lipit afișe.

Citeste si: Tudor Chirilă câştigă sume uriaşe din televiziune! Cântăreţul scoate mai mulţi bani ca jurat decât din muzică! EXCLUSIV

Citeste si: Șoc în lumea artistică! Dani Mocanu este primul manelist care pune mâna pe Sala Palatului

Citeste si: Câţi bani câştigă, cu adevărat, Pavel Bartoş! Celebrul prezentator a avut un profit uriaş! DEZVĂLUIRI

”Precizează societatea petentă că nu a avut calitatea de organizator al spectacolului la care se face referire în procesul verbal, această calitate aparținând societății Best Music Live SRL. Mai arată că Andrei Maria, cunoscut sub numele de Smiley este asociat cu activitățile petentei, acesta fiind fondatorul și unul dintre asociații săi, însă, de aspectele legate de activitatea sa artistică se ocupă impresarii săi care nu au legătură cu societatea petentă. Menționează că polițistul nu a aplicat în mod legal sancțiunea, neefectuând investigații minime privind persoana vinovată de fapta contravențională”, se arată în motivare.

Polițiștii locali nu au fost în stare să completeze corect procesul verbal

O altă greșeală făcută de polițiștii de la locală ține chiar de modalitatea legală de completare a unui proces verbal de amendă. Instanța a hortărțt că ”procesul verbal nu a fost semnat de contravenient și nici de martor asistent, făcându-se mențiunea că persoanele prezente la întocmirea procesului verbal au calitatea de agenți constatori și nu pot avea calitatea de martori”. De asemenea, din procesul verbal lipsea ”data și ora infracțiunii”, care nu poate fi aceeași cu cea a constatării de către organele abilitate.

Toate aceste ”scăpări” legale au dus la anularea proceselor verbale, Smiley scăpând practic de amenzile acordate ilegal de agenții primăriei.  

Galerie foto