Cum îți menții dinții sănătoși. Cele mai periculoase fructe pentru dantura ta

Ce trebuie să faci pentru o dantură sănătoasă. Care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont ca să ai dinții sănătoși. Care sunt cele mai periculoase fructe pentru dinți?

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cele mai periculoase fructe pentru dinți


In articol:

Dantura îngrijită și sănătoasă, pe lângă unghiile curate și aranjate, ar trebui să reprezinte cartea de vizită a oricărei persoane. Să ai dinții curați și îngrijiți ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea.

Cum îți menții dinții sănătoși. Sfaturi pentru dantură perfectă: Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi!

Acesta este un sfat arhicunoscut, dar câtă lume ține cont de el? Dacă vrei o dantură curată și sănătoasă trebuie să te speli pe dinți! Dimineața, pentru a curăța depunerile și a îndepărta mirosurile de peste noapte. Seara, pentru a-i curăța după o zi întreagă în care ai mâncat, ai băut și ai ronțăit diverse alimente. Ideal ar fi să te speli pe dinți după fiecare masă, dar nu multe persoane au posibilitatea sau disponibilitatea să o facă și în timpul zilei, când sunt la locul de muncă sau la școală.

Cum îți menții dinți sănătoși: Periajul dinților nu e suficient. Folosește ață dentară și apă de gură!

Dacă te speli pe dinți după fiecare masă nu e suficient! Pe lângă periajul dinților, e recomandat să folosești și ață dentară și apă de gură.

Perii periuței, oricât ar fi de performantă, nu pot curăța perfect dinții. Dacă dantura ta e înghesuită, spălatul cu periuța de dinți pe care ai aplicat pastă de dinți nu va putea îndepărta toate resturile alimentare. Folosește ață dentară pentru a te asigura că îți cureți bine spațiile dintre dinți. Apa de gură va ajunge în locuri greu accesibile și le va curăța și va da un plus de prospețime, completând rutina de îngrijire a danturii.

Cele mai periculoase fructe pentru dinți
 

Cum îți menții dinții sănătoși: Mergi la stomatolog de două ori pe an!

Pentru o dantură sănătoasă trebuie să mergi regulat la medicul stomatolog. Nu amâna vizitele la dentist! Repară-ți cariile înainte să fie prea târziu și să îți pierzi dinții. Fă-ți detartraj și periaj profesional de două ori pe an, astfel vei avea o dantură curată și vei preîntâmpina problemele. Stomatologul îți va curăța dinții și în zonele mai greu accesibile și în care ție îți este mai greu să o faci, va avea grijă de gingiile tale și îți va oferi un plan de tratament în funcție de problemele pe care le va depista.

Cum îți menții dinții sănătoși: Evită anumite mâncăruri sau băuturi!

Zahărul din mâncăruri sau băuturi îți afectază dinții. Dacă vrei o dantură sănătoasă și care să reziste în timp, trebuie să eviți să mănânci dulciuri sau băuturi cu conținut mare de zahăr. Nici fructele sau legumele acide nu sunt indicate. Asta pentru că afectează smalțul, demineralizează dinții și ajung să îi sensibilizeze sau să provoace apariția cariilor.

Citeste si: Află acum modul în care îți poți trata dinții fără durere!

Care sunt cele mai periculoase fructe pentru dantura ta

Cele mai periculoase fructe pentru dinții tăi sunt:

- lămâile
- portocalele
- ananasul
- mango
- piersicile
- merele
- grapefruit
- afinele

Citeste si: Ce este și când este necesară procedura de sigilare dentară?

Pentru a evita problemele, nu mușcați direct din aceste fructe acide. Medicii dentiști recomandă ca acestea să fie tăiate în bucăți mai mici și consumate cu grijă, pentru a evita acțiunea directă asupra danturii.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate