Cum motivează instanța condamnarea cu suspendare a doctoriței de pe ambulanță în cazul Ekeng! ”Șanse de supraviețuire reduse”

Judecătoria Sectorului 2 a publicat motivarea sentinței în dosarul morții lui Patrick Ekeng, fotbalistul dinamovist decedat în mai 2016.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Judecătoria Sectorului 2 a publicat motivarea sentinței în dosarul morții lui Patrick Ekeng, fotbalistul dinamovist decedat în mai 2016. Magistrații care au decis condamnarea cu suspendare a doctoriței de pe ambulanță acuzată că nu l-a resuscitat la timp pe Patrick Ekeng consideră că este suficientă o pedeapsă cu suspendare pentru că, deși intervenția medicului a fost superficială, șansele de supraviețuire ale acestuia erau reduse, notează g4media.ro. 

Citeste si: Momente de cumpănă pentru Cristi Borcea: „Am vrut să iau toate medicamentele...” Milionarul a spus totul despre anii petrecuți la pușcărie

Citeste si: Giani Kiriță: ”L-am scuipat pe Marica”! Pe când juca la Dinamo a refuzat o valiză cu bani de la un celebru afacerist! Dezvăluiri în premieră

-”În opinia instanței, reținerea circumstanței atenuante judiciare este justificată de starea de sănătate preexistentă a pacientului, având în vedere că Ekeng Patrick suferea de afecțiuni care impuneau interdicția practicării sportului de performanță, care au condus la o evoluție defavorabilă a stării acestuia într-un timp extrem de redus și de care nu se poate face abstracție la stabilirea lanțului cauzal care a condus la decesul victimei, alături de inacțiunea inculpatei. Deși din actele medico-legale efectuate în cauză nu rezultă că decesul victimei ar fi avut loc indiferent de intervenția unui medic, ceea ce atrage răspunderea penală a inculpatei, probatoriul administrat atestă existența unor șanse de supraviețuire reduse având în vedere patologiile cardiace preexistente, împrejurare pe care instanța o apreciază ca fiind de natură să diminueze gravitatea infracțiunii săvârșite de inculpată.”

- ”Instanța are în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, sens în care reține că inculpata a săvârșit fapta pe fondul unui comportament profesional inferior unor standarde de competență și de cunoaștere specifice profesiei asumate în mod voluntar, aceea de medic specialist în medicina de urgență, față de un pacient asupra căruia plana un pericol vital, pe care avea obligația și pregătirea necesară pentru a-l identifica cel puțin în momentul obiectivării fibrilației ventriculare pe monitorul defibrilatorului, rămânând însă în pasivitate în pofida calității de debitor al unei obligații de mijloace, în virtutea căreia trebuia să depună toate diligențele necesare pentru a-i acorda pacientului o asistență medicală efectivă”, se arată în documentul instanței, citat de g4media.ro. 

fara descriere

De origine cameruneză, Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul (3-3). Fotbalistul care juca la Dinamo a intrat pe teren în minutul 70 și s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului după câteva minute, fără a avea un contact în prealabil cu vreun adversar. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Mihaiela Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu, amintește g4media.ro.

fara descriere

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate